Home > Spiritual > 7 paşi spre dezvoltarea INTUIŢIEI

7 paşi spre dezvoltarea INTUIŢIEI

Intuiţia ne poate ghida într-un mod misterios către realizări remarcabile.

Fie că-i spunem al VI-lea simţ sau chiar îngerul păzitor funcţionează întotdeauna fără greş. Ceva te reţine să ai încredere în persoana zâmbitoare din faţa ta, sau eşti nemultumit de  o decizie raţională bazată pe cele mai solide argumente, fie că ceva nu-ţi dă pace înainte de a trece la o acţiune aparent  clară…şi exemplele pot continua.

In acest articol vei regăsi 7 paşi simpli pentru a-ţi dezvolta intuiţia cât de mult iţi doreşti. Vei şti cum să-ţi asculţi intuiţia şi cum să-i redai  încrederea de a se manifesta cu toata puterea.

Intuiţia nu este un nivel mental special, sau o abilitate rezervată doar iniţiaţilor, ci se poate învăţa, antrena şi îmbunătăţi pentru a-ţi face viaţa uşoară şi împlinită. Funcţionează asemeni memoriei: pe masură ce te antrenezi, intuiţia va raspunde mai rapid şi va deveni mai eficientă.

Nu este nimic supranatural sau mistic, ci doar recepţionăm flash-uri de informaţii în mod constant, deşi nu suntem întotdeauna conştienţi de ele. Cu unele informaţii “favorabile”ne descurcăm mai usor, le dăm mai repede valoare şi vrem să le interpretăm. Pe altele le ascundem undeva într-un colţ al minţii şi ne îndepărtăm cât mai mult posibil de ele, cu frică sau teamă.

Acolo unde informaţiile pot fi explicate logic şi încep cu “pentru că.., eu cred că…, eu mă gândesc că…, explicaţia este…, etc” nu poate fi vorba de intuiţie, ci doar un feed-back raţional şi cognitiv pe care îl aşteptai. Ăsta este şi motivul principal pentru care multe persoane renunţă să-şi mai dezvolte intuiţia: nu se bazează pe nimic raţional, tangibil, care să poată fi explicat cu multe cuvinte.

Cei 7 pasii de urmat pentru a-ţi dezvolta intuiţia:

  1. Reconectare la corpul tău!

Organismul tău iţi furnizeaza informaţii preţioase pe care le poţi sesiza destul de uşor: o presiune inexplicabilă în stomac, o tensiune pe care o resimţi la nivelul unor muschi, o stare de nelinişte sau agitaţie, un ochi care se zbate. Le poţi cataloga la început în informaţii nefavorbaile şi informaţii favorabile, chiar dacă nu ai încă o interpretare foarte clară asupra lor. Evident că favorabil poţi experimenta o stare generală de euforie pozitivă, energie sau vitalitate sporită, creşterea nivelului de percepţie (ex: creşterea acuităţii vizuale), îmbunătăţirea proceselor mentale,  etc.

Exemplu: când eşti în faţa deciziei de a accepta un job care aparent este extraordinar , chiar important pentru cariera ta, dar corpul tau parcă refuză să te ajute.  Mintea constientă iţi va spune că ai acum oportunitatea să te afirmi şi că este şansa ta. Ce decizie crezi că vei lua?

  1. Ascultă-ţi vocea interioară!

Te poţi preface că nu o auzi o bună perioadă de timp şi chiar să nu-ţi doreşti să-ţi asculţi vocea interioară, în special daca te critici pentru acţiunile sau deciziile tale. Poti însă foarte uşor să-i oferi încredere şi să gestionezi monologul interior, să-l transformi  într-un dialog clar şi eficient pentru tine. Identifică rolul pe care încearcă vocea interioară să-l ia în diferite circumstanţe şi orientează dialogul în mod constructiv şi util.

3.Găseşte-ţi un moment şi pentru tine!

Intuiţia se poate manifesta liber oricand: în timp ce eşti pe punctul de a te trezi sau atunci cand adormi, în drum spre birou, în timp ce-ţi asculţi interlocutorul, cand vezi o ştire la televizor sau cand citeşti un pasaj într-o carte. Te poţi insă antrena să ai momentele tale, atunci când eşti doar tu cu tine şi apare acea stare de conectare sau de flux total.  Se poate întâmpla atunci când iţi bei cafeaua sau ceaiul preferat, când citeşti ce-ţi face plăcere sau când faci sport . Cel mai important aspect este să nu laşi pe nimeni să-ţi ia timpul tău cel mai preţios.

  1. Decodează informaţiile!

Ţi se întâmplă să observi  un cuvant în timp ce te exprimi sau îl auzi în jurul tau parcă în mod insistent.  O  imagine iţi apare mai des în faţa ochilor în medii diferite: presa, net,  televizor, sau ai o stare pe care nu o poţi defini şi ea apare în mod repetat. Vei observa treptat la tine sau  în jurul tău că sunt o serie de coincidenţe pe care le poţi remarca, “semne”care vor să-ţi atragă atenţia.

Să nu te aştepţi la lucruri clare sau foarte bine structurate, sub forma de film foarte bine definit sau exemple bine conturate. Intuiţia se exprimă FIN , printr-un mesaj codat pe bază de metafore, imagini, simboluri sau stari. Asemenea unui mesaj fragmentat, informaţiile vor căpăta sens pe măsura ce-ţi antrenezi capacitatea de traducere şi transformare. Cu siguranţă nu ai nevoie de efort, ci de o stare de linişte şi atenţie, pentru a valida corespunzător puzzle-ul care se formeaza.

  1. Arhivează propriile tale categorii!

Intuiţia este o limbă nouă şi foarte rafinată. Va fi necesar să inveţi această limbă,  bazandu-te pe propriul tău mod de interpretare şi validare. Un simbol poate fi diferit de la persoană la persoană şi sensul  poate avea alta valoare în funcţie de context. Aşadar, iţi poti deschide propria ta arhiva de intuiţii în care să intervii cu fiecare experienţă nouă pe care o ai. Vei învăţa din mers că anumite tipare se repetă şi după un timp vei putea să le interpretezi simplu şi rapid.

  1. Acţionează cu discernamant!

Te poti însela foarte uşor atunci când te bazezi doar pe intuiţie şi excluzi raţionalul tău, sau viceversa cand te bazezi doar pe raţional fără a-ţi asculta intuiţia. Discerne cu maturitate şi echilibrează informaţiile pe care le ai. Acţionează în armonie cu tine…pentru tine!

  1. Provoacă!

Fii curios şi provoacă tu diferite teme la care cauţi informaţii. Acţionează în ritmul tău şi fii deschis să inveţi despre tine. Nu te lăsa dezamăgit, în caz că nu se intamplă să functioneze aşa cum ţi-ai dori.  Lasă-te surprins şi nu judeca feed-backul pe care intuiţia ţi-l va oferi.

Ai încredere în tine! Ştiinţa a evoluat mult, dar nu poate înca explica tot ce se întamplă cu noi, sau în jurul nostru. Poate că aşa este şi mai frumos să trăim, să ne lăsăm surprinşi de misterele simple din viaţa noastră, fără să cercetăm amănunţit aspecte neimportante pentru evoluţia pe care o putem experimenta.

La final te invit sa facem împreună un experiment mental simplu: daca ai fi in mijlocul oceanului, naufragiat pe o barca, fără busolă, hartă, ceas, gps sau orice alt reper minim de orientare, deci doar dacă ai fi in aceasta situaţie, care de fapt nu se poate întâmpla…în ce direcţie crezi că ţi-ar spune intuiţia să te îndrepţi?

sursa 

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
Numerograma Zilei 15 iunie 2016
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 1
Ziua Iluminării – Osho
OBSERVAŢI, NIMIC MAI MULT

Leave a Reply