Home > Numerologie > Norocos 13 Ghinionist

Norocos 13 Ghinionist

13 Norocos sau Ghinionist

În numerologie vibrația numărului 13 este compusă din energia lui 1 combinată cu cea a lui 3. Astfel, alături de dorința de acțiune și independență, motivație și progres, entuziasmul noilor începuturi și al realizărilor, pe care le imprimă cifra 1, adăugăm vibrația lui 3 care rezonează cu tradiția, munca și experiențele personale, judecata dreaptă și mintea ageră, poftă de viață și talent. Astfel că numărul 13 poate anunța unele schimbări în viața unei persoane, mai ales în sensul dezvoltării spirituale. Numărul 13 ‘îți cere’ să te adaptezi noilor condiții, acesta în general te scoate din rutina zilnică și îți crează noi evenimente și experiențe de viață, care pot părea neplăcute la prima vedere dar necesare evoluției sufletești. Analizat din perspectiva cifrelor componente, numărul 13 este alcătuit din două vibrații active, masculine, 1 și 3 care aduc cu ele multă energie activă, dorința de acțiune, de expansiune și cucerire a orizonturilor. Adunate împreună, acestea dau cifra 4. Un rezultat cu o vibrație feminine, pasivă, care are rolul de a așeza puțin lucrurile, de  aface ordine, de a impune reguli stricte și a urmări respectarea lor. 4 reprezintă toate cele 4 elemente (foc, apă, aer, pământ), cele 4 anotimpuri, cele 4 puncte cardinal, și așa mai departe… este primul prag de echilibru și de stabilitate, astfel că activitățile – cele noi – despre care vorbeam mai sus, va fi nevoie să fie îndeplinite cu conștiinciozitate, cu respectarea legilor și rigorilor, cu ambiție și seriozitate, în caz contrar rezultatele vor fi în totalitate neplăcute.

Acelaşi număr la evrei este considerat norocos, iar la unele triburi indiene din America Centrală, numărul 13 avea o semnificaţie divină. Unii numerologi contemporani din tradiţia creştină consideră că Sfânta Treime plus cele 10 porunci formează împreună numărul 13 care are aceeaşi valoare ca şi al lui Hristos plus cei 12 apostoli. De aici apare semnificaţia pozitivă şi foarte benefică a acestui număr. Însă la unele popoare superstiţiile privind ghinionul şi spaima adusă de numărul 13 este până şi astăzi atât de puternică încât în multe dintre hoteluri sau cladiri nu este numerotat etajul 13, în avioane nu este numerotat locul 13, în cinematografe randul si locurile cu acest numar lipsesc ş.a.m.d. De exemplu în America, acolo unde toate străzile sunt numerotate prin cifre nu veţi întâlni nici o stradă cu numărul 13. Mai mult decât atât unii oameni preferă să plece de la o petrecere dacă acolo sunt prezente la un loc 13 persoane.

Se crede că teama de numărul 13 îşi are originea în Cina cea de taină la care Iuda a fost cel de-al 13-lea participant. Se spune de asemenea că ziua de vineri în care nimereşte data de 13 este cea mai ghinionistă deoarece Hristos a fost răstignit într-o vineri. Un alt motiv de temere faţă de numărul 13 mai puţin cunoscut, dar validat de experţi are legătură cu zeiţa norvegiană Freya de la care se trage cuvântul englezesc „Friday” (vineri). Zilele de 13  şi de vineri îi erau închinate acestei zeiţe. Cum păgânismul îşi avea rădăcinile într-o tradiţie matriarhală, cea mai mare dintre zeiţele norvegiene, Freya, a fost în mod special detestată de creştini, ca şi zilele în care se oficiau slujbe pentru mărirea ei adică vineri şi 13.

Ca atare „superstiţia” conform căreia numărul 13 aduce ghinion are origini mistice mult mai străvechi. Aceste aversiuni faţă de numărul 13 nu se restrâng numai la culturile creştine ci le regăsim în multe alte culturi. Există un mit norvegian în care se povesteşte despre 12 zei care au organizat un banchet, la care au neglijat să-l invite şi pe Loki – zeul răului. Acesta care a fost al 13-lea oaspete, a distrus petrecerea şi le-a jucat celorlalţi zei o festă, care a avut ca rezultat moartea unuia dintre ei. Într-un alt mit grecesc aflăm că 12 olimpieni au organizat o masă festivă, la care au uitat să o invite şi pe Eris, zeiţa discordiei. Pentru a se râzbuna aceasta le-a trimis zeilor un măr din aur pe care a scris: „pentru cea mai frumoasă zeiţă”. Mai departe legenda spune că între zeiţele participante la festivitate, datorită acestui măr a izbucnit un adevărat scandal, care a provocat izbucnirea Războiului Troian.

Numerologii antichităţii dispreţuiau numărul 13 deoarece el urmează după 12, care era asociat cu perfecţiunea. De aici înseamnă că 13 este nedorit deoarece încalcă limita perfecţiunii. Vechi romani precum şi alte secte indiene credeau de asemenea că numărul 13 aduce ghinion.

Erau oare întemeiate şi mai sunt oare aceste afirmaţii referitoare la numărul 13? Studiind numerologia pot spune cu fermitate că sunt întemeiate, dar numai în anumite cazuri. Unor oameni cifra 13 le poartă chiar noroc şi se manifestă în viaţa lor destul de accentuat şi pozitiv. Dar aceştia sunt numai acei oameni care sunt născuţi pe data de 4, 13, 22, 31 indiferent de luna precum şi cei născuţi pe data de 8, 17, 26. Pentru restul oamenilor cifra 13 în anumite condiţii poate fi ghinionistă.

Cu toate că americanii se feresc ca de ciumă de numărul 13 el este totuşi foarte des prezent pe bancnota lor de un dolar dar în anumite proporţii şi simboluri. Piramida de pe dolarul american conține 13 straturi, sunt 13 litere și 13 cifre, cam toate simbolurile pe bancnota americană sunt intr-o succesiune de 13. Poate anume de aceasta dolarul lor este una dintre cele mai puternice valute. Cu toate acestea tot americanii, unii dintre ei, nu acceptă să lucreze în această zi, alții nu manancă în restaurate, iar unii refuză vehement să stabilească data nunții în această zi.

Bine cunoscutul astrolog Florian Onitza în cartea sa „Astre şi dezastre” dezvăluie nişte lucruri destul de interesante legate de cifra 13 şi de semnificaţiile acesteia, atât faste cât şi nefaste. Florian Onitza descoperă că cifra 13 pentru unii este norocoasă dar pentru marea majoritate este ghinionistă. Studiind relaţia acestei cifre cu planetele, el descoperă că 13 nu corespunde periodicităţii nici unei planete (de exemplu: soarele străbate zodiile într-un an, Jupiter în 12, Saturn în 29, Uranus în 84 iar Neptun în 165 de ani). În schimb studiind mişcarea planetei Neptun care parcurge cercul zodiacal în 165 de ani astrologici descoperă că aceasta planeta este ajunsă din urmă de Jupiter o dată la 13 ani.

Deci la fiecare 13 ani, între Neptun şi Jupiter se repetă pe cer acelaşi unghi de x grade, o dată într-un semn zodiacal pozitiv, iar altă dată într-un semn negativ. Astfel că configuraţia  pe care Neptun – Jupiter o creează la un moment dat, după 13 ani o poate distruge sau dimpotrivă o poate consolida.

Interesant de menţionat este că cel mai mare poet român Mihai Eminescu a murit când Neptun de pe cer se găsea în cruce (90 grade) cu Neptun de la naştere, iar Jupiter se găsea pentru a treia oară într-un unghi malefic faţă de Neptun – adică de trei ori câte 13, ceea ce este egal cu 39 de ani, vârsta la care a murit poetul.

Tot la trei cicluri de 13 ani, adică la vârsta de 39 de ani, Al.Ioan Cuza a fost ales Domn al Principatelor Unite. Regele Ferdinand a murit la 13 ani de la urcarea sa pe tron. Regele Carol al II-lea a abdicat la 13 ani de la moartea tatălui său şi a murit la 13 ani de la abdicarea sa.

Înter prima şi a doua urcare pe tron a regelui Mihai sunt 13 ani. El a abdicat la vârsta de 26 de ani, adică la 2 cicluri de 13 ani.

Doctor Petru Groza a murit după 13 ani de la numirea sa ca preşedinte al guvernului revoluţionar.

Gheorghe Gheorghiu Dej moare şi el la 13 ani de la alegerea sa ca prim-ministru.

Mai departe fiecare dintre voi este liber să facă propriile conexiuni și calcule, însă oricare ar fi rezultatul, țineți minte că fiecare număr din viața voastră va deveni benefic dacă știți cum să vă folosiți de calitățile sale.

 

Află mai mult despre secretul zilei tale de naștere:

Ziua 13

Destinul 4

Numele 13

Cadoul Potrivit

Nu ești născut/ă într-o zi de 13? Vezi aici secretul zilei de naștere 13.

În Numerologie, atât data de naștere cât și numele ascund numeroase semnificații și secrete ale celui care le poartă. Află prin ce se caracterizează numele a vărui vibrație este 13 sau 4!

Știai că, cunoscând ziua în care s-a născut o persoană dragă, îi vei putea alege un cadou pe măsura preferințelor sale? Află care este cadoul potrivit pentru cei născuți pe data de 13!

sursa: Ionuț Agachi și fragmente din “Numerologia în viața fiecăruia” de Anatol Basarab

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
CURS DE NUMEROLOGIE – BUCUREȘTI
CURS DE NUMEROLOGIE – SUCEAVA
CURS – MAGIA VIETII PRIN TAROT. STUDIUL ARCANELOR MAJORE
Taro – Numerograma anului 2019

Leave a Reply