Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE

O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Sugestii practice

Gândirea pozitivă şi comportamentul de reuşită Parabola fraţilor păcătoşi. Doi fraţi au făptuit aceeaşi greşeală, căzând prada instinctelor. ” Biruiţi de pofta cuerviei “, zice Patericul roman. Ei au primit, apoi aceeaşi pedeapsă de îndreptare : un an de recluziune.  Au fost închişi în celule diferite. Au primit mâncare cât să trăiască, pâine şi apă, amândoi întocmai.

După un an, fraţii au fost eliberaţi.  Unul din ei arata ” galben la faţă şi uscat că chipul mortului “, iar celălalt era vesel şi rumen la faţă ” ca şi cum ar fi fost la o mare desfătare “.  Ei au fost întrebaţi cum au petrecut anul recluziunii, căci toţi voiau să afle de ce arătau diferiţi ! Cel care a ieşit slab şi gălbejit a răspuns că a rumegat gânduri amare, nu-i ieşea din minte că a greşit, îl chinuia culpa, îl obseda trecutul, îl chinuia frica. Este un caz de ” gândire negativă “.

Cel care a ieşit cu chipul rumen şi luminos a spus că în toată perioada recluziunii I-a mulţumit lui Dumnezeu că i-a arătat lumina salvării. Nu s-a gândit nici la eşecul lui, nici că este păcătos, nici la ceţurile trecutului. A trăit orice gând apăsător, prin repetarea rugăciunii minţii în inimă ( oratio mentis ). A stopat orice amintire traumatizantă. A stat mereu cu mintea îndreptată spre divinitate şi, de aici, au rezultat puterea şi regenerarea.  Cine aprofundează sensul acestei întâmplări are cheia gândirii pozitive.  Schimbarea filtrului afectiv.  Există persoane care au tendinţa să selecteze din viaţa emoţii negative, văd viaţa în negru. Ele au pierdut memoria binelui. Au numai memoria căderii.  Raul de care îţi tot aduci aminte este un rău triplat. Aceste persoane spun mereu: ” Am numai ghinioane, am numai necazuri. Tot ce-i rău pe lume mi se întâmplă numai mie. Altora le merge bine, deşi nu merită. Eu merit şi nu am nimic. Mi se scârbeşte de viaţă”. Aşa spun aceste persoane.  Jeluirea este un mod de a fura energie de la altul. Cei care se folosesc practică un fel de vampirism energetic, adesea inconştient, fură energie, dar nu ca să se întărească, ci ca să o risipească.  În acest caz este necesară ” schimbarea filtrelor negative “, mutaţia fondului de la minus la plus, de la negativ la pozitiv. Schimbarea atitudinii mentale. Aşa începe purificarea de negativitate.  Cum să cauţi partea bună a contextelor tale? Prin gândirea pozitivă nu afirma că răul există, ci afirmă că tu eşti tare în faţa răului.  Gândirea pozitivă nu spune că lumea este perfectă, ci spune că putem fi tari în fata imperfecţiunii lumii.

vezi tehnicile din cele 16 zile aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
CURS DE NUMEROLOGIE – BUCUREȘTI
Ziua de 11.11.2018 (11.11.11) – semnificație numerologică
Pilda Zilei 4 septembrie
Secvențe Numerice

Leave a Reply