Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 11

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 11

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a unsprezecea

O soluţie împotriva suferinţei de a trăi.  Există 64 de remedii împotriva suferinţei. ” Luarea de cunoştinţă ” este primul remediu, adică conştientizarea. Şi dacă începi să-l practici corect, consecvent şi continuu vei fi scutit de celelalte 63 de remedii.  ” Luarea de cunoștință ” este mutarea atenţiei de la grijile tale spre corpul tău, de la grijile mari şi însemnate la neînsemnatul corp.  Grijile sunt expresia ego-ului.  Corpul este exprimarea vibraţiei universale. ( ” Materia este un ritm, substanţa este o frecvenţă ” ).  Luarea de cunoştinţă se practică astfel: – Te aşezi ferm şi stabil pe un scaun ( sau mai bine pe un taburet, dar niciodată pe un fotoliu), căci coloana vertebrală trebuie să fie  dreapta, fără efort, iar genunchii să fie ceva mai jos de osul iliac, sau cel mult la acelaşi nivel – niciodată genunchii să nu fie mai sus decât nivelul bazinului.  – Mâinile împreunate în poală, cu stânga peste dreapta, pentru că stânga antrenează, prin legare, emisfera din dreapta: emisfera cerebrală a tăcerii, a rugăciunii, a înţelegerii ” psi “.  – Capul trebuie să fie drept. Ochii deschişi, dar lăsaţi oblic în jos, privind ca şi lăuntric.  În poziţia aceasta, rămâi nemişcat cel puţin două minute şi treizeci de secunde. În acest timp, te concentrezi pe ordinea corpului tău, adică fixezi mental, rând pe rând, coloana pe care o ţii dreapta, şi părţile corpului, păzind stabilitatea lor.  Alte două minute şi treizeci de secunde te concentrezi pe fluxul respiraţiei, devii martor al respiraţiei tale.  Încă două minute şi treizeci de secunde păstrezi mintea pură, fără nici un gând. Apoi pendulezi uşor bustul de câteva ori, spre stânga şi spre dreapta, după care te ridici şi faci câţiva paşi prin cameră. Acest exerciţiu, atât de simplu, are putere de liniştire şi de încărcare energetică, activând pulsul vieţii.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15

Leave a Reply