Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 13

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 13

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a treisprezecea

Eşecul este o formă a nerăbdării.  Postirea prilejuieşte o încărcare energetică şi o purificare. Mintea dobândeşte claritate perfectă, trupul – supleţe, tonusul psihic urcă, aura e strălucitoare.  Cei care au viaţă de cuplu vor evita actul sexual în timpul postului. Un act sexual anulează rezultatele unui post de 21 de zile. De aceea, cei care nu au putut să se abţină de la a avea contact sexual în post, sunt îndemnaţi ca, după sărbători, să repete 21 de zile de postire.  Postul nu-i prilej de interdicţii, nici de mortificare, ci un prilej de deşteptare la minte, de observare că omul, în general, este tentat să acumuleze greşeli şi eşecuri.  Ce este eşecul? Eşecul este o forţă a nerăbdării noastre. Postul este un exerciţiu de răbdare, chemând în ajutor fie instinctul de conservare, fie pe Dumnezeu.  De altfel, între Dumnezeu şi instinctul de conservare este o continuitate perfectă ( exprimată şi prin atributul ” Atotţiitorul “, conferit Supremului ). În ce priveşte instinctul sexual, să ai grijă de două prescripţii : moderaţie şi curăţenie. Pe acestea să le ţii şi după ce trece postul. Căci postul nu-i un accident calendaristic limitat acum la 40 de zile, ci este o şcoală a schimbării inimii şi un antrenament spiritual.  De aceea nu-l vei resimţi că pe o constrângere, ci ca pe o actualizare a soluţiilor de soartă bună.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
CURS DE NUMEROLOGIE – BUCUREȘTI
Ziua de 11.11.2018 (11.11.11) – semnificație numerologică
Pilda Zilei 4 septembrie
Secvențe Numerice

Leave a Reply