Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 2

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 2

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a doua.

Gândeşte-te că pâinea este mai mult decât pâine.  Corelează mâncarea cu o atitudine mentală pozitivă.  Profită de momentul mesei, când corpul este ascultător, şi ajută-l să trăiască mai sus de nivelul biologic.  Când ai întâlniri importante, dacă vrei să învingi mănâncă foarte puţin. Dacă ai şedinţe sau treburi pe la parlament sau primărie, dimineaţa nu te îmbuiba cu prea multă mâncare.  Cantitatea de mâncare pentru o masă apreciaz-o astfel: ” maxim cât ar intra în şoseta piciorului tău, până la gleznă “.  Tot ce depăşeşte această măsură, strica la supleţea minţii.  Te aşezi la masă pentru a lua micul dejun. Corpul tău este stabil.  Alungi grijile, preocupările. Te linişteşti. Nu citeşti ziarele. Înainte de a începe mâncatul îţi spui mental : ” Pâinea este mai mult decât pâine “.  Repetă de trei ori, adică timp de douăsprezece secunde, cu ochii deschişi, dar privind lăuntric. Trăieşte intens şi liniştit conţinutul următoarei fraze: ” Nu cauta sensurile, ci doar trăirea – o stare de recunoștiință “.  Mai gândeşte-te că pâinea nu este aliment, ci medicamemnt. Aşa se face trecerea de la mâncat ca act biologic la actul conştient şi spiritual.  Această conştientizare te predispune la mobilitatea mentală de care ai nevoie în această zi. Asocierea între un act biologic şi o gândire divină conduce la ” euharistie “. Saltul de la grosier la subtil, de la simţuri la spirit.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15

Leave a Reply