Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 5

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 5

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a cincea.

Nu te enerva că doi şi cu doi fac patru.  Iată un test pentru a verifica starea nervilor unui om. Întreabă-l cât fac doi şi cu doi. Un nevrotic îţi va răspunde : ” doi şi cu doi fac patru, dar chestia asta mă enervează teribil “.  Aşadar, nu te enerva că doi şi cu doi fac patru, nu te enerva că lumea este cum este, că strâmbul este prea strâmb. Nu fi mânios.  Mânia este mare consumatoare de energie.  Păstrează-ţi calmul şi vei rămâne puternic într-o lume neisprăvită încă, într-o ţară care trece prin experienţa junglei.  Miercurea este considerată cea mai bună zi a săptămânii, şi asta pentru că este ziua obstacolelor. În tradiţia noastră, Sfânta Miercuri este cea care pune obstacole pentru a-ţi stimula duhul treziei, şi tot ea ridică obstacolele… Ceea ce ţi se pare o înfrângere, nu-i decât o față a ascezei. Iar cele obţinute fără asceză se sting repede.  Nu te mânia că există obstacole. Mânia ” perforează ” şi stricaă acel înveliş nevăzut, acea compunere de câmpuri de energii care protejează corpul vostru.  Există boli grave din mânie şi există vindecări miraculoase prin ” isihia ” ( practică liniştii lăuntrice ).  Nu te mânia pe Balcani şi pe balcanici, ci deschide ochii. Nu există duşmani, ci doar victime ale propriei lor dizarmonii.  Dacă înţelegi această, mintea îţi va inspira soluţii optime în orice situaţie.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15

Leave a Reply