Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 6

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 6

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a şasea.

Trei soluţii pentru combaterea stresului.  Motivul stresului este lăuntric, nu exterior. Stresul nu este o înfrângere obiectivă ci o autoînfrangere.  La serviciu, te stresează ritmul muncii şi lipsa de timp. Japonezii, care lucrează 72 de ore pe săptămână, nu sunt deloc stresaţi. Balcanicii lucrează 44 de ore pe săptămână, dar adesea se plâng de stres.  Combaţi stresul anulând sau dizolvând două conflicte : conflictul cu Munca şi conflictul cu Timpul. Munca te stresează când o faci în silă.  Practica optimizării ne îndeamnă să privim munca ca pe o slujire a semenului. Asta este foarte greu într-un sistem degradat şi corupt.  E greu să-l slujeşti pe cel care te jefuieşte. Dar dacă reuşeşti asta, vei diminua nu jaful ci nevroza.  Conflictul cu Timpul este în realitate un conflict cu tine însuţi. Impresia de lipăa de timp provine întotdeauna din lipsa de bucurie şi eficiență. Găseşte mulţumirea şi astfel vei găsi timpul.  Primul pas: stopează gândirea negativă – dacă nu definitiv, măcar un minut la fiecare douăsprezece minute.  Al doilea pas: educă-ţi gândirea pozitivă; schimbă-l pe ” imposibil ” cu ” posibil “. Căci reuşita este o părere transformată în decizie. Cum? După fiecare două ore de lucru, te opreşti două minute şi 30 de secunde, rămânând în acest scurt interval de timp într-o stabilitate perfectă, cu coloana vertebrală dreapta, cu mintea fără gânduri.  Capacitatea de răspuns la factorii de stres creşte şi poţi rezolva astfel chiar şi singurul stres dramatic: cel de nesolicitare.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15

Leave a Reply