Home > Numerologie > Vibraţia Mileniului 3 – ne Dezvoltăm Împreună sau ne Distrugem Împreună

Vibraţia Mileniului 3 – ne Dezvoltăm Împreună sau ne Distrugem Împreună

Schimbările cu care a venit noul mileniu se observă cu uşurinţă pe toate planurile în jurul nostru. Numai cel care nu vrea să vadă sau să înţeleagă, acela cu adevărat nu o va face, însă va fi, chiar şi fără să-şi dea seama, atras într-o “turmă”. Aceasta este regula de bază a noului ciclu e viaţă în care am intrat laolaltă, ca umanitate.

Atributele principale sunt următoarele: interconectivitate, interdependenţă, sentiment, emoţie, social, familie, grup, încredere, lege, regulament, sinceritate şi mulţi alţi termini obţinuţi prin derivarea acestora ori prin combinarea lor.

“Regulile de joc” din partea Universului au fost şi sunt clare în continuare, rămâne doar să ne aliniem cerinţelor şi noilor parametri ai mediului în care trăim. Există deja oameni cu o sensibilitate crescută care percep foarte uşor această schimbare şi o înţeleg profund însă marea majoritate merg încă cu “valul”. Posibilitatea de a explica această tranziţie (despre care am mai scris anterior) prin atât de multe variante şi pe înţelesul tuturor, face ca, cel puţin din punct de vedere teoretic , să-mi imaginez că migrarea spre o Lume a lui Împreună va fi lină şi lipsită de suferinţă.

Realitatea este în schimb exact pe dos şi demonstrează contrariul prin foarte multe exemple – atât la nivel macro (continental, mondial) cât şi la nivel micro (familie, individ).

Este firesc faptul ca orice schimbare, orice modificare sau dezvoltare care apare, să provoace panică, durere, dezechilibru sau instabilitate. Orice schimbare produce suferinţă, oricât de mică ar fi aceasta dar complexitatea şi persistenţa acesteia, sunt lăsate fix la alegerea fiecărui individ. Extrapolând, mai mulţi indivizi cu alegeri asemănătoare formează o societate care se îndreaptă către un mod de transcendere a suferinţei, corespunzător gradului lor de educaţie, inteligenţă sau conform cu experienţele din viaţa colectivităţii respective. Ţinând cont şi de citatul care mie îmi place foarte mult – “Binele cu forţa nu se poate!” – asistăm astfel de multe ori neputincioşi la evenimente îngrozitoare, oribile, a căror logică sau raţionament cu greu le putem înţelege.

Evoluţia firească se întâmplă pentru marea majoritate a oamenilor în mod lent, în perioade mari de timp. Doar acelora care îşi doresc mai mult, simt că pot pătrunde mai adânc în semnificaţiile profunde ale vieţii şi îşi dau silinţa în acest sens, toate aceste lucruri, la un moment dat le sunt relevate cu o mai mare uşurinţă şi, prin urmare, pentru ei trecerea este mai lină. Au timp suficient pentru a observa schimbările care sunt pe cale să se petreacă şi au la dispoziţie “unelte” în vederea şlefuirii personale.

Se pot observa cu uşurinţă astăzi, oamenii despre care vorbesc mai sus. Sunt aceia care acceptă cu foarte mare uşurinţă viaţa aşa cum este ea. Au învăţat să se bucure de ceea ce le este oferit la fiecare pas, primesc cu aceeaşi bucurie atât o zi senină cât şi una furtunoasă, şi toate acestea pentru că au înţeles câteva reguli ale noii lumi în care trăim.

Legea lui ÎMPREUNĂ se aplică oricum şi are efect asupra tuturor. În cazul în care aţi observant discrepanţe în modul de viaţă al celor din jurul vostru acestea se întâmplă din următoarea cauză: omul este liber să folosească după bunul plac atributele despre care vorbeam mai sus, acelea care caracterizează în linii mari această perioadă. Prin urmare, sensul în care se va îndrepta poate fi unul pozitiv sau unul negativ.

Vibraţia lui 2 în general vorbeşte despre dualitate, despre apariţia îndoielii, a suspiciunii, reprezintă omul cu două feţe, indecis şi nehotărât. În acelaşi timp se dezvoltă intuiţia, apar sentimente profunde şi complexe, emoţii şi trăiri diversificate care pot îmbogăţi o persoană sau din contră o pot îngrozi. Accentul se pune acum foarte puternic pe grupuri – familie, societate, naţiuni – şi nimic aproape nu va mai funcţiona de sine stătător, individual. Până şi dezvoltarea tehnologică ne demonstrează aceasta pe de o parte şi pe de alta ne impinge spre interconectivitate.

La nivel individual, omul are nevoie să treacă de asemenea prin schimbări semnificative. Va fi nevoit să accepte şi să înveţe să se gândească mai mult la “noi” decât la “eu”. Pentru a realiza aceasta, o serie din abilităţile sale vor trebui modificate sau doar adaptate. Omul anilor 2000 va fi un om al sentimentelor şi al trăirilor afectiv-emoţionale în sensul în care va deveni mai sensibil atât la recepţionarea cât şi transmiterea mesajelor de acest fel. Dacă până în anii 1999 am avut timp să ne dezvoltăm coeficientul de inteligenţă – IQ, după 2000 se va pune mare preţ pe empatie şi inteligenţa emoţională – EQ. De asemenea modul de raportare al omului la mediul din care face parte se va schimba. Dacă până nu demult eram “stăpâniţi” de dorinţe carnale, patimi, impulsivitate şi nevoia de a avea – în general, timpurile de astăzi ne cer să “gândim” cu inima, să judecăm măcar de 2 ori înainte de a lua o decizie, iar atunci când o facem să fie spre folosul tuturor.

Toate aceste transformări se întâmplă deja dar foarte lent şi cu o mare aversiune şi forţă opozantă. După o perioadă de sute de ani în care s-au format obiceiuri, tradiţii şi s-au şlefuit caractere puternice, în momentul de faţă era de aşteptat apariţia tuturor acestor evenimente tragice la scară mondială. Se pare că acestea vor mai continua, mai ales în următorii ani pentru că perioada de tranziţie “lină” s-a cam încheiat în jurul anului 2010.

Soluţii există întotdeauna şi sunt la îndemâna oricui doreşte să le găsească şi să le folosească. Oricât de încrâncenaţi ar fi oamenii şi cu oricâtă vehemenţă s-ar opune, voinţa umană nu va fi niciodată suficientă pentru a modifica mersul firesc al evoluţiei.

Schimbarea în final vine din fiecare, deci, cu cât vom face fiecare paşii necesari spre o lume mai bună şi educată, cu atât o vom avea mai repede, în sens contrar, legea lui Împreunăfuncţionează la fel de bine şi în cazul în care omul, respectiv societatea, alege să reacţioneze, să manifeste tot ce e mai negativ şi distructiv, până în punctul în care pentru mulţi va fi prea târziu.

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
CURS DE NUMEROLOGIE – BUCUREȘTI
CURS DE NUMEROLOGIE – SUCEAVA
CURS – MAGIA VIETII PRIN TAROT. STUDIUL ARCANELOR MAJORE
Taro – Numerograma anului 2019

Leave a Reply