Vibrația 3

VESEL, BINEVOITOR, PUS PE GLUME, BUN AFACERIST

Cifra 3

Valoarea 3 nu evidențiază rezultatul ci doar interacțiunea. Aceasta are rolul de a aduce împreună cele două elemente primordiale opozabile și de a clarifica relația dintre ele. Dacă 1 este voința creatoare iar 2 este imaginația, 3 este creativitatea care ia naștere prin interacțiunea celor două. Dacă 1 este Dumnezeu și 2 este spațialitatea infinită a Universului, 3 este procesul creației în sine.

3 este principiul activ care reflectă dinamica dintre elemente. Trei este considerată adevărata forță masculină creatoare și pătrunzătoare. Activitatea sa este permanentă, inițiată de unitatea primordială (1) și raportată constant la principiul feminin – recepriv (2). Trei este spre exemplu simbolul iubirii dintre bărbat și femeie.

Valoarea trei este asociată cu planul mental și cu rațiunea. Despre gândire se spune că este procesul psihic cognitiv care reflectă în mod abstract şi general esenţa lucrurilor şi a relaţiilor dintre ele. Aceasta folosește limbajul și alte diferite sisteme de comunicare în scopul obținerii și transmiterii de noțiuni, judecăți și raționamente.

înapoi