SEMNIFICAȚIA NUMELUI RODICA

RODICA

Nume specific românesc, numele Rodica se presupune a se afla într-o oarecare legătură cu numele Irodion, acesta din urmă fiind pomenit în cuvântul Apostolului Pavel, motiv pentru care s-ar presupune că a existat o oarecare urmă de rudenie între aceștia.

Numele Rodica este pomenit în cadrul Bisericii Orientale pe data de 4 ianuarie, dată care este destinată pomenirii celor 70 de Apostoli ai Bisericii.

Originea numelui Rodica se presupune a fi una grecească, acest nume fiind asemănător cu numele Irod sau Irodiana, cele din urmă provenind de la numele Irodion, Rodion și Rod. Mai există și o presupunere conform căreia numele ar proveni de la englezescul „rhode” sau numele de aceeași origine, Roda, care înseamnă „trandafir”.

Unii specialiști susțin ipoteza potrivit căreia la baza numelui ar sta substantivul comun „rodie”, căruia i s-a adăugat sufixul „-ica”, rezultând astfel numele românesc Rodica.

O altă ipoteză susține ideea conform căreia originea acestui nume ar fi una slavă, ce are la rădăcină cuvântul „rod”, care în limba română vine tradus ca fiind „fertil”, „rodnic”.

Originea numelui Rodica este una destul de controversată și nu s-ar putea spune care este cea mai plauzibilă variantă dintre toate cele care au fost menționate anterior.

Purtătoarele acestui nume sunt persoane a căror credință este una foarte puternică, ce se răsfrânge atât asupra forțelor divine, cât și asupra propriei persoane. Rodica este mereu încrezătoare în forțele proprii și știe că ea este singura ei sursă de motivare și putere pentru a putea merge înainte și a putea trece cât mai ușor peste situațiile dificile și provocările care-i apar în cale.

Dacă vede că cineva se confruntă cu anumite probleme, chiar dacă nu sunt unele foarte grave, Rodica nu va sta pe gânduri și va acționa imediat în această privință. Este o persoană sufletistă, care reușește să empatizeze cu cei din jur și nu ignoră niciodată nevoile persoanelor care-i sunt apropiate. Dacă își dorește să aibă mereu parte de o viață ușoară, lipsită de griji, aceleași lucruri le dorește și semenilor săi.

Uneori, această bunătate a ei o transformă într-o persoană ușor de impresionat, lucru care poate atrage anumite pierderi sau mici suferințe în viața acesteia, însă mereu găsește forța necesară pentru a se ridica din nou pe picioare și a putea să-și vadă de drum în continuare.

Este o fire optimistă și încearcă să se concentreze mereu asupra părții pline a paharului, deși uneori ezită în privința anumitor decizii pe care le are de luat, însă este de părere că ceea ce gândești reușești să atragi în viața ta, motiv pentru care se focalizează întotdeauna pe lucrurile bune.

Persoanele care poartă numele de Rodica sunt adesea foarte energice, încăpăţânate şi determinate, dar cu un aer de autocontrol, calm şi putere. Sunt mai degrabă autoritare, ambiţioase şi apte de a acumula o anumită cantitate de putere, sunt active şi foarte capabile să îşi asume responsabilitatatea. Sunt femei pasionate care se simt foarte bine în pielea lor şi posedă o minte analitică ieşită din comun. Acestea sunt capabile să ofere doze mari de efort pentru a menţine pacea şi armonia în relaţia cu părinţii.

R O D I C A = 9 + 6 + 4 + 9 + 3 + 1 = 34 = 3 + 2 = 5

Muncitoare, perfecţionista, ordonată, serioasă, nu îi place să se folosesca de autoritatea sa. Ține la obiectele personale și nu îi place să le împrumute.

Apropiată de natură, Rodicai îi plac lucrurile simple, detestă lucrurile artificiale. Va căuta, înainte de toate, securitatea, chiar dacă rutină şi monotonia se instalează în viaţa sa. Viaţa să sentimentală este dificilă deoarece este o fire rezervată căreia nu îi place să îşi exprime sentimentele. Este o persoană fidelă şi îşi va alege partenerul în funcţie de convingerile morale.

  Rodica este atrasă de profesiile medicale sau de cele cu caracter social, în raport cu dreptul, justiţia sau magistratura. Va fi în egală măsură interesată de profesii în raport cu pământul, florile, animalele dar şi de cele care necesită precizia şi minuţiozitatea.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

6 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI RODICA”

  1. Foarte adevărat absolut tot ce este relatat aici ma regăsesc in tot ce scrie Doamne de unde atata exactitate ..Doamne Eduard ești fenomen , cum esti înzestrat prin numere tot ce ai ca om .???Este incredibil eu abia ma descopăr , prin științele voastre și ale Suadei nu pot sa cred ca văd exact cum spune și ea și partea buna și partea rea a mea … Doamne multumim pt acești copii extrem de înțelepți și inteligenți .!

    Răspunde
  2. Ma bucur mult ca pe mama ta o cheama ca si pe mine :Rodica. Asa avem un plus de atentie la decriptare ,care de fapt pentru mine este mai mult decat perfecta….si mai ales ca pot argumenta cu cei 67 ani de experienta de viata….noia trebuit sa experimentam viata fara „ajutoare ” ca cele de fata. …ma intreb daca as fi avut acces de la 20 de ani la aceste Instrumente….
    Multumesc tare mult !

    Răspunde

Lasă un comentariu