ZIUA DE NAȘTERE 18 IANUARIE

18 ianuarie – ziua imaginii copilăreşti

Nativii zilei de 18 ianuarie nu se vor despărţi niciodată de sinele lor copilăros şi jucăuş. Li se poate reproşa din când în când că sunt naivi, dar rareori vor fi criticaţi pentru că sunt prea calculaţi, avari sau oportunişti. Persoanele născute în această zi lasa lucrurile să se întâmple de la sine. Le place să se distreze şi nu sunt prea preocupaţi de chestiuni importante. Într-adevăr, ei pot suferi enorm când li se cere să se conformeze cerinţelor lumii adulte. În consecinţă, cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 18 ianuarie este să se maturizeze şi să preia un rol de adulţi, dar să păstreze şi o latură mai copilăroasă.

De obicei, nativii zilei de 18 ianuarie vor deveni nişte părinţi excelenţi. Ei înţeleg în mod firesc ceea ce le place copiilor. Totuşi, ei pot avea mari necazuri cu proprii lor părinţi, în special în perioada de adolescentă şi mai târziu în tinereţe. Despărţirea de copilărie este cel mai adesea dificilă, chiar tragica, pentru nativii zilei de 18 ianuarie. Părinţii lor trebuie să fie extrem de sensibili la nevoile lor de tranziţie. Nu trebuie să pună pe umerii lor sarcini prea grele sau să insiste că aceştia să renunţe brusc la obiceiurile din copilărie. Asemenea pretenţii vor stârni revoltă şi vor crea probleme în familie.

Nativilor zilei de 18 ianuarie le place să aibă o viaţă uşoară, dar în acelaşi timp au nevoie de o doză mare de acţiune şi aventură pentru a fi stimulaţi. Când nu sunt capabili să aibă parte de experienţe de vârf în viaţa de zi cu zi, ei se pot retrage într-o lume fantezistă unde totul este permis şi totul este posibil. Deoarece bucuriile şi interesele lor sunt astfel interiorizate, ei pot ajunge, din nefericire, să renunţe din ce în ce mai mult la lumea exterioară, în cazuri extreme retrăgându-se pe tărâmul copilăriei lor. Nativii foarte evoluaţi ai zilei de 18 ianuarie sunt capabili să îşi proiecteze fanteziile în lumea exterioară, aspirând nu numai la experienţele de vârf, dar chiar şi la dezvoltarea ideilor, crearea unor produse originale sau a unei concepţii unice şi aprofundarea artei de a trăi.

Când este implicată dragostea, nativii zilei de 18 ianuarie au tendinţa de a atrage tipurile de oameni mult mai practici, cu picioarele pe pământ, care sunt capabili să simtă o mare mulţumire atunci când le sunt trezite anumite amintiri din copilărie. O relaţie reuşită de acest fel conferă inevitabil un simţ profund al securităţii pentru nativii zilei de 18 ianuarie şi pentru partenerul lor mult mai realist. Astfel, relaţia se bazează în mare parte pe încrederea şi împărtăşirea reciprocă.

În general, nativii zilei de 18 ianuarie pot fi fericiţi chiar şi când au locuri de muncă obişnuite cu condiţia ca timpul liber să fie numai al lor, să se poată bucura de el aşa cum doresc. Totuşi, cel mai bine este să îşi poată integra latura fantezistă într-un mediu de muncă creativ şi stimulativ. Fără o asemenea stimulare, cei născuţi în această zi pot experimenta dificultăţi dacă se concentrează în special pe îndeplinirea sarcinilor monotone, repetate. Ei pot fi uneori surprinşi visând cu ochii deschişi.

sursa: internet: https://astromax.eva.ro/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu