Ziua de naștere 23 iunie

Ziua de naștere 23 iunie – ziua încântării celuilalt

Cei născuți în această zi se lasă prinși în mreaja poveștilor de dragoste proprii – sau ale altora. Într-adevăr, pe iubire pun mai mult preț decât pe orice altceva și fac orice le stă în putință să-ți încânte partenerul de viață și să-l împodobească din belșug cu numeroase calități. Îi atrage mai ales starea magnetică de a fi îndrăgostiți, cu atât mai mult cu cât tradiția populară țese o multitudine de legende legate de magia ajunului zilei de Sânziene. Ca învățăcei ai dragostei, vor să afle de ce sunt oamenii vrăjiți unii de alții, cum arată și în ce fel trăiesc intimitatea. Curiozitatea lor nu este neapărat anormală, dar nu înseamnă cu nu îi predispune la indiscreții.

Pentru mai toată lumea, afectivitatea reprezintă o parte esențială a existenței, dar, în privința intensității atașamentului față de persoana îndrăgită, puțini se pot compara cu cei născuți în această zi. Totuși, nu se lasă conduși doar de emoție; contează întregul context social al iubirii, întrucât avem de-a face cu niște oameni profun integrați în stilul de viață și sfera de interes a ambientului lor. De aceea, nu fug cu ființa aleasă departe, pe o insulă pustie. Nu se sfiesc să anunțe semenilor înfiriparea noii lor idile și apreciază beneficiile pe care societatea le are de oferit cuplurilor. Însă, în afara cazului când religia le impune anumite reguli, ideea de căsătorie nu le se pare importantă, iar binecuvântarea legii nu îi interesează în mod deosebit.

Acești oameni sunt sensibili la frumosul reflectat în artele plastice, muzică și literatură. Le plac luminile călduroase, formele armonioase, liniile melodice puternice și sugestive, personajele bine reliefate și strălucitoare. Adesea arta ocupă un loc central în viața lor. Sunt niște adevărați cunoscători. Impresiile de care se lasă subjugați, fascinația pe care le-o trezește eroul unui roman sau interpretul unui rol de film pot merge până la a înlocui, o vreme, afecțiunea pentru partenerul real.

Dar, cum trebuie să trăiască în lumea ‘concretă’, se resemnează să se ocupe și de aspectele practice. Se pricep bine să-și conducă gospodăria și să rezolve problemele cotidiene, deși nu le consacră aceeași energie ca iubirii și celorlalte trăiri magice.

Distribuie pe:

Un comentariu la „Ziua de naștere 23 iunie”

Lasă un comentariu