SEMNIFICAȚIA NUMELUI RALUCA

RALUCA

Originea exactă pentru prenumele Raluca nu este cunoscută cu exactitate, însă se presupune că ar exista o oarecare legătură cu anumite cuvinte grecești, care ar putea fi rădăcinile acestui nume. Aceste cuvinte sunt „Ralle” (rădăcina radicalului „Ral”) și „Herakleios”, care este reprezentat de „Rale”, acesta din urmă fiind un diminutiv pentru el.

„Herakleios” este o formă adjectivală a cuvântului „Herakles”, fiind un compus pornind de la numele zeiței Hera alături de cuvântul „kleos”, care tradus înseamnă „glorie”, de unde și asocierea numelui Raluca cu acest cuvânt.

Hera era considerată zeiţa căsătoriei şi a femeilor căsătorite, însă ea este mai cunoscută datorită faptului că i-a ajutat pe greci să cucerească cetatea Troiei, supărată fiind pe prinţul troian Paris, pentru că a preferat-o pe Afrodita, în detrimentul ei.

Aceste persoane sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai blânde și pașnice, care nu sunt lipsite niciodată de grație. Purtătoarele numelui Raluca tratează mereu cu calm orice situație, iar uneori ai impresia că nimic nu reușește să le afecteze și că pot trece ușor peste orice obstacol, indiferent de natura sa.

Sunt persoane care acceptă mereu sfaturi și sunt deschise la opiniile care vin din exterior, considerând că nu au nimic de pierdut dacă stau să le asculte. Nu sunt adeptele certurilor și scandalurilor, motiv pentru care depun toate eforturile pentru a le putea ocoli pe cât posibil, însă dacă vor lua parte la un astfel de eveniment, cu siguranță vor încerca să rezolve problema pe cale amiabilă, fără a atrage pierderi mari, considerând că există mereu o cale de mijloc sau de câștig de ambele părți.

Atunci când este dezbătut un anumit subiect, Raluca va aduce argumentele cele mai puternice și solide pentru a-și susține părerile însă va apela și la emoțiile celor implicați pentru a putea sensibiliza discuția, precum și pe cei implicați în ea.

Așadar, Raluca pare a fi o persoană care încearcă mereu să creeze o stare de echilibru, atât în interiorul ei, cât și în mediul în care trăiește, pentru că totul să se desfășoare în cel mai frumos mod posibil, fiind destul de limpede caracterul ei glorios.

Rafinată şi elegantă, Raluca are instinctul calităţii şi dă dovadă de bun gust în alegerea obiectelor vestimentare.  Se arata selectiva în alegerile pe care le face, este o femeie enigmatică şi misterioasa sau cel puţin aşa pare la prima vedere. Chiar dacă este o fire rezervată şi distantă, Ralucai nu îi lipseşte latura seducătoare. Raluca nu reuşeşte să se adapteze de fiecare dată, este o neliniştită, o anxioasă care are tendinţa să îşi pună o mulţime de întrebări şi să îşi complice singură şi inutil existenţa. Cerebrală şi introvertita, Raluca simte uneori nevoia să se izoleze, în cărţi sau în vise. Raluca pare mai rece şi mai indiferentă decât este în realitate din cauza sensibilităţii sale refulate.

R A L U C A = 9 + 1 + 3 + 3 + 3 + 1 = 20 = 2

Nu pot afirma despre Raluca că este o persoană spontană, chiar din contră, demonstraţiile nu sunt punctul ei forte. Chiar dacă, în general, are probleme de comunicare, ştie să îi asculte cu atenţie pe ceilalţi. Are simţul umorului chiar dacă este sceptică şi neîncrezătoare. Prudentă, Raluca se foloseşte de cele mai multe ori de ironie sau de sarcasm în relaţiile cu ceilalţi de teamă să nu sufere sau să fie rănită.

Când vine momentul alegerii profesiei de viitor, Raluca are la dispoziţie mai multe domenii: estetică, artă, modă şi frumuseţe, justiţie, medicină, psihologie, ştiinţe oculte sau turism.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

3 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI RALUCA”

Lasă un comentariu