Ziua de naștere 17 decembrie

17 decembrie – ziua atracţiei pământeşti

 Persoanele născute pe data de 17 decembrie sunt preocupate de structurile ascunse ale lucrurilor. Indivizi cu picioarele pe pământ, ei sunt extrem de orientaţi spre latura fizică şi sunt adepţii situaţiilor practice. Tot ce este substanţial şi solid în viaţa prezintă interes pentru ei. În schimb ce este uşuratic, superficial sau extrem de fantezist nu îi interesează absolut deloc. Nativii acestei zile trăiesc momentul şi situaţia prezentă şi doresc să ştie cum funcţionează lucrurile din jurul lor. În acelaşi timp, ei au tendinţa de a-i judeca pe oameni în baza acţiunilor lor şi a ceea ce întreprind aceştia.

Nativii zilei de 17 decembrie îşi limitează de obicei speculaţiile folozofice la ceea ce pot vedea, atinge, simţi sau mirosi. Ei sunt persoane pragmatice, care se gândesc mai puţin la motive şi mai mult la cauze şi efecte. Pentru aceştia, ceea ce nu este de actualitate are prea puţină semnificaţie, cu excepţia obiectivului spre care ei îşi canalizează energiile fizice, ideile şi creativitatea. Datorită capacităţii lor de a se concentra asupra lucrurilor care le sunt la îndemână, ei îşi pot îndeplini în mare măsură obiectivul, fără să se abată din drumul pe care au pornit.

Problemele sociale sau interpersonale în care sunt implicaţi nativii zilei de 17 decembrie apar cel mai adesea din cauza naturii lor serioase. În conversaţie, ei au tendinţa de a renunţa la anumite gânduri, deoarece le consideră triviale şi anumite puncte de vedere pe care le consideră prea puţin inteligibile. Aversiunea lor faţă de protocol şi ierarhie îi împiedica să-şi dorească să intre în anumite cercuri sociale sau medii profesionale. Pentru mulţi dintre nativii zilei de 17 decembrie, statul social şi recunoaşterea pe care o obţin pentru realizările lor este de ajuns pentru ei.

Persoanele născute pe 17 decembrie trebuie să se ferească să se orienteze doar în planul material, iar imaginaţia şi fantezia lor să fie atenuată de o realitate obiectivă extrem de pronunţată. Astfel, ei ar trebui să îşi cultive dragostea pentru graţie şi eleganță, care duce la o apreciere mai profundă a artelor – în special a disciplinelor cum ar fi pictura, sculptură şi dansul. La un nivel mai personal, nativii zilei de 17 decembrie rezistă cu greu celor care manifestă asemenea calităţi senzoriale pământeşti şi este posibil să dorească să se implice în relaţii cu aceştia, cât mai profund şi cât mai mult posibil. Când fac acest lucru, ei trebuie să se ferească de un comportament revendicativ, dependență reciprocă, relaţii vicioase sau stagnare. În general, conexiunea prea strânsă cu ideile, indivizii, structurile şi organizaţiile îi poate inhiba pe cei născuţi în acesta zi şi le poate întârzia dezvoltarea şi avansarea individuală. Acesta lucru se poate întâmpla în special atunci când circumstanţele arată că este timpul să meargă mai departe.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu