Ziua de naștere 9 decembrie

9 decembrie -ziua efervescentei

Persoanele născute pe data de 9 decembrie sunt active, cu imaginaţie bogată şi le place să fie în centrul atenţiei. Pentru ei, viaţa este o aventură romantică ce presupune explorări îndrăzneţe şi surprize. Mai mult decât atât, ei trebuie să simtă că sunt vedetele spectacolului, personajul principal din drama care este viaţa lor.

În copilărie, nativii acestei zile sunt de obicei tăcuţi, sensibili şi cu un activ simţ al fanteziei. Rolurile interesante, eroice pe care şi le asumă în imaginaţia lor pe parcursul copilăriei pot deveni modele pentru o persoană adultă mult mai extrovertita. Acele personalităţi mature născute în 9 decembrie care duc o viaţă liniştită, continuă de obicei să viseze la situaţii îndrăzneţe şi aventuroase.

Vor trebui să recunoască (mai devreme sau mai târziu) care sunt nevoile lor de exteriorizare dacă vor să fie fericiţi. Astfel, depăşirea timidităţii şi a inhibiţiilor este o prioritate importantă a nativilor acestei zile. Foarte mulţi din cei născuţi în 9 decembrie trăiesc într-o lume foarte subiectivă. Felul în care percep anumite situaţii date poate varia foarte mult faţă de cel al prietenilor, familiilor sau asociaţilor lor. De exemplu, unii ar putea fi foarte mulţumiţi cu statutul lor, în situaţii în care o persoană născută pe 9 decembrie ar vedea o necesitate evidentă şi presantă de schimbare. Acest lucru s-ar putea datora orientării eroice menţionate mai sus care pare să fie mai potrivită pentru o persoană destul de liberă.

Faţă de copiii şi iubiţii lor, cei născuţi în această zi pot fi apărători îndrăzneţi care se lupta cu dragonii acestei lumi şi nu cedează. Un astfel de rol poate fi îndeplinit cu greu în cazul circumstanţelor care evoluează rapid şi care impun necesităţi şi preocupări de schimbare. Totuşi, dacă nativii zilei de 9 decembrie doresc să îşi păstreze acest rol, ideea lor despre ceea ce înseamnă să ai grijă de cei care depind de ei trebuie să fie în egală măsură flexibilă şi adaptabilă. Aceasta ar putea să însemne şi preluarea de responsabilităţi de natură mai puţin excepţională şi care să nu aducă o răsplată imediată. Dacă unii nativi ai acestei zile vor dovedi calităţi mai agresive, nu trebuie să li se permită să se desfăşoare în întregime deoarece un astfel de comportament îi poate îndepărta în aceeaşi măsură pe cei iubiţi şi pe colegi.

În plus, cei născuţi în această zi trebuie să înveţe să îşi controleze temperamentul care atunci când erupe poate provoca daune greu reparabile. Atingerea unei maturităţi care să aducă cu sine consistenţă şi un anume simţ al calmului este probabil cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 9 decembrie. Înfrângerea unei provocări şi depăşirea obstacolelor este o parte a personalităţii lor, dar să înveţe să dea şi să primească într-un mod uşor, să accepte circumstanţele aşa cum sunt fără a le dramatiza, toate acestea vor contribui în bună măsură la evoluţia lor personală.

Maturizarea spre nişte roluri mai înţelepte, care vin odată cu înaintarea în vârstă, va presupune abandonarea unora dintre atitudinile lor active, efervescente sau chiar adolescentine. Pe măsură ce devin mai meditativi în ce priveşte viaţa şi mai obiectivi în ce priveşte propria lor persoană, vor deveni tot mai eficienţi şi mai utili celorlalţi.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu