Doi este vibrația încântătoare a romantismului și a polarităților generatoare de tensiune. Doi caracterizează opoziția dintre doi termeni asemănători prin natura lor dar opuși prin funcționalitatea fiecăruia. Doi înmagazinează intensitatea trăirilor dintre cei doi poli și favorizează relațiile de prietenie sau de conflict dintre parteneri. Doi însumează particularitățile celor două lumi, cea văzută și cea nevăzută și oferă posibilitatea realizării echilibrului dintre acestea. Doi oglindește diferența dintre cele două firi umane, cea bărbătească și cea femeiască și explică modul în care acestea pot relaționa și tipul de interacțiune ce se poate genera între acestea. Doi stăpânește și delimitează orizontul interior al omului, definit de stările sufletești și de trăirile sale cele mai intense. Doi controlează vitalitatea și poate determina longevitatea, precum și calitatea vieții unei persoane. Doi ne aduce aminte de mama natură, de frumusețea și gingășia a tot ceea ce ne înconjoară, ne îndreaptă spre spațiul creativ al vieții, al visării și al imaginației. Doi este cel care hrănește speranța și idealul, depășește bariere și transformă așteptările în realitate.
GESTIONAREA TENSIUNII DINTRE POLI
Măiestria numărului Maestru 11, care în definitoriu se reduce la 2, stă în generarea și menținerea stării de echilibru dintre polii opuși pe care îi scoate la lumină caracterul dual al naturii înconjurătoare.
Diferențele crează distanță în cele mai multe dintre cazuri deoarece omul în condiția sa actuală nu este pregătit să facă față diversității. Suntem tentați să afirmăm asta însă în realitate, tocmai avântul aspru care ne împinge să ne batem cu pumnul în piept că suntem deschiși la nou și la acceptarea individualității fiecăruia, provine tocmai din teama ce ne cuprinde în fața noului și din provocarea de a ne transforma mai întâi pe noi înșine. Exemplul cel mai elocvent este dificultatea din ce în ce mai mare, atât de partea femeilor cât și de partea bărbaților de a-și crea o relație de prietenie sau un cuplu omogen, un spațiu intim între ei din care să excludă minciuna și îndoiala, așteptările și atașamentele ori concepțiile predefinite și judecata limitativă. Devine astfel de-a dreptul aberant să asiprăm la o lume capabilă să îmbrățișeze diversitatea culturală, rasială, religioasă sau sexuală în adevăratul sens al cuvântului, care să prețuiască valoarea omului din spatele etichetei pe care o poartă pe nedrept și care să crească în armonie și echilibru între cele două extreme ale binelui și răului.
La extrema opusă, diferențele crează apropiere între oamenii de același fel, care au aceleași preocupări ori pasiuni, care dezvoltă un mod diferit de gândire ori care se ghidează după valori asemănătoare. Se crează astfel comunități noi, din ce în ce mai mari, mai puternice și mai închegate, care le permit celor din interior să-și manifeste personalitatea într-un mod firesc și îi încurajează să-și descopere talentele și să le fructifice într-un sens creativ.
PUTEREA LUI ÎMPREUNĂ
Puterea mileniului trei stă în înțelegerea lui ÎMPREUNĂ. Anii 2000 spre deosebire de anii 1000, pun accentul pe uniunea dintre individualități și pe puterea generată de uniunea și colaborarea dintre acestea. Dacă anii 1000 au presupus șlefuirea de caractere, descoperirea personalității și urmarea unui scop impus de obicei de cel mai influent, anii 2000 oferă posibilitatea tuturor de a se exprima și de a-și expune punctul de vedere. Democrația nu este încă cea mai bună formă de guvernare, cu toate că dorește să urmeze principii etice și morale elevate. Atâta vreme cât cantitatea va domina calitatea, sclipirea geniului va fi obturată de ipocrizia și mizeria incompetenței celor mulți și needucați. Oamenii, în majoritatea lor, sunt obișnuiți să reacționeze în fața noului prin negare și distrugere sau în cel mai bun caz prin îndepărtare și denigrare. Siguranța zilei de ieri primează în fața oportunității oferită de ziua de mâine și astfel înaintăm spre nu viitor incert cu privirea îndreptată spre un trecut neclar.
Există comunități numeroase care au înțeles, poate de multe ori la nivel instinctiv, nevoia acestui tip de abordare. Sunt oameni capabili care au curajul să ia inițiativa și să privească încrezători în viitor fără să-și îngroape greșelile din trecut ci din contră ajung să-și clădească ziua de mâine pe ruinele consolidate ale zilei de ieri.
CONFLICT ÎNTRE GENERAȚII
Separarea caracteristică lui doi generează distanța dintre generații. Generații caracterizate de condiții de trai cu totul diferite. Ajungem astfel într-un război între numeroase tabere ce-și poartă cu mândrie steagul dogmei și al rigidității pe de o parte și al nonconformismului și superficialității de cealaltă parte. Acestea sunt principalele caracteristici percepute de majoritatea celor care viețuiesc în ziua de astăzi, despre cei pe care îi consideră împotriva lor, adică făcând parte din tabăra adversă. Caracteristica cea mai evidentă a Vieții este schimbarea și în mod paradoxal, schimbarea este cel mai puțin dorită și acceptată de oamenii din întreaga lume. Anii 2000 și mentalitatea copiilor născuți în aceste vremuri va pune puternic accentul pe chestionarea tuturor credințelor fixe și pe cercetarea profundă dintr-o perspectivă nonconformistă a tuturor tradițiilor, a ideologiilor și a valorilor pe care s-a clădit societatea până în prezent.
Nimeni nu poate garanta eficiența rezultatelor și dacă o abordare – la prima vedere superficială – va aduce rezultate mai bune decât am obținut până acum ghidați de dogme și de reguli ferme. Cert este că ne aflăm în fața unor generații cu orizonturi total diferite. Dinamismul contrar al ideologiilor care inspiră și motivează oamenii din ziua de azi nu este la îndemâna oricui pentru a fi înțeles și manevrat. Tradițiile par să aibă nevoie de o actualizare puternică. Rezultatele respectării anumitor tradiții și obiceiuri se observă clar în ziua de astăzi însă paradoxul stupefiant al tinerilor constă în faptul că tocmai lor li se impută efectele negative ale acestora. După ce generații întregi au îmbrățișat și au dus mai departe, mai mult sau mai puțin autentic, obișnuințe și modele ale unei societăți dezvoltate pe resurse total diferite de cele din ziua de azi, ipocrizia oarbă a unora face ca nici măcar în ultimul ceas să nu fie capabili să-și dea seama că tocmai ei sunt cei care au produs rezultatele pe care tot ei le acuză și le aruncă pe nedrept pe seama unor tineri, de altfel capabili, și care la rândul lor sunt produsul acuzatorilor lor.
Speranța stă în frumusețea celor tineri și în setea acestora de a trăi într-o lume frumoasă. Poate că tranziția nu va fi ușoară pentru mulți, însă suntem abia la început și conflictul dintre generații este imposibil de evitat. Înțelegerea firescului situației în care ne aflăm poate fi una din chei spre atenuarea cât mai rapidă a tensiunilor. Și de această dată eu unul îmi îndrept privirea plină de speranță și de compasiune spre tineri și mizez pe capacitatea lor de detașare și pe răbdarea lor constructivă. Nimeni nu este de acuzat și nu acesta este subiectul pe care doresc să-l scot în evidență, pentru că fiecare își va juca rolul într-un mod extrem de firesc, însă, într-o lume în care informația a devenit cea mai puternică armă, cel care este capabil să acumuleze și să gestioneze corect informațiile neotrăvite, are șansa la o viață frumoasă.
DEZVOLTAREA COMUNICĂRII
Vibrația lui 2 amplifică nevoia de comunicare. Expresivitatea este crescută și hrănită de plăcerea de a experimenta diversitatea. Decada următoare poate fi reprezentată sub forma unui adevărat vulcan din prisma intensității nevoii și capacității de comunicare. Primordială va fi comunicarea verbală însă aspectul puternic oferit de acumularea în cantități ieșite din comun a vibrației lui 2, va obliga la dezvoltarea unor mijloace mult mai intime și mai complexe de comunicare.
DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII
Nevoia acută de expresivitate nu poate fi manifestată decât prin creativitate. Aspectul său poate să fie pozitiv sau negativ iar rezultatele vizibile sau nu. Astfel, unele persoane pot duce dansul la nivel de artă și să transmită prin mișcările de pe scenă o imensitate de trăiri cutremurătoare pentru cei care îi admiră, sau se pot afunda într-o lume iluzorie a fantasmelor imaginare, ori pot cădea sub influența celor mai puternice droguri. În primul caz, nevoia de exprimare a viziunilor și a trăirilor interioare poate prinde un contur genial prin forma sa inspirativă și armonioasă, pe când în cel de-al doilea, persoana cu aceeași nevoie interioară, la fel de intensă și de productivă, se lovește de mentalitatea limitată a celor din preajma sa, este copleșită de lipsa de educație sau pur și simplu nu este suficient de motivată pentru a-și exterioriza talentul într-o formă benefică și cade pradă celei mai sumbre forme ale creativității, una distructivă și întunecată.
CONSOLIDAREA RELAȚIILOR
Energia lui 2 oferă posibilitatea de a consolida relațiile deja existente sau de a forma altele noi. În egală măsură, aceeași vibrație duală favorizează premisele conflictuale care duc la răcirea relațiilor, la divorțuri sau la despărțire.
Ne așteaptă așadar 10 ani de zile tensionați dar fructuoși. Emotivitatea va fi pe primul plan. Aspectul emoțional al omului va prima și nu de puține ori vom avea de-a face cu reacții violente ca urmare a acumulărilor emoționale prost gestionate.
Între oamenii ale căror intenții sunt clare și care se preocupă de propriul echilibru interior, relațiile vor fi benefice și cu rezultate de-a dreptul miraculoase. Vibrația lui 2 acționează precum un liant sau un combustibil care susține efortul și sacrificiul necesar unei construcții solide și durabile. Oamenii care nu înțeleg și nu sunt dispuși să depășească împreună obstacolele și suferințele întâlnite pe drumul vieții, nu vor avea șansa de a ajunge undeva. Relațiile, acum mai mult ca niciodată, este obligatoriu să se clădească pe încredere și pe aportul fiecăruia de efort și sacrificiu. Vibrația lui 2 este neiertătoare în această privință. Dacă 1 este cel care se impune și prin forță acolo unde era nevoie, 2 este cel care îți oferă totul, este capabil să creeze abundență, însă o oferă doar acelora care sunt drepți și care muncesc pentru asta. Cei care cerșesc sau care se ascund în spatele unor intenții meschine se vor îngropa în propria neputință și prostie. Poate că pentru o perioadă vor avea impresia că prosperă și că sunt pe cale să ajungă departe, însă odată ce viața începe să facă dreptate, nu vor mai avea șansa să-și revină vreo-dată.
ÎNCURAJEAZĂ IMAGINAȚIA, FANTEZIA, VISAREA, MINCIUNA ȘI ILUZIA
Vibrația lui 2 este caracteristică Lunii și elementului apă. Reprezintă profunzimea trăirilor și scoate la suprafață intimitatea cea mai ascunsă a omului. În aspectul său pozitiv, vibrația încurajează imaginația și visarea cu ochii deschiși, creativitatea și expresivitatea omului. În practică toate acestea se vor manifesta în artă, în muzică și dans, în film și teatru, în lumea divertismentului în general și în îmbunătățirea oricărui aspect al vieții cotidiente. Omul poate fi inspirat în capacitatea sa de a inventa tehnologii și mijloace prin care să-și îmbunătățească stilul de viață și prin care să se apropie mai mult de natură.
În aspectul negativ, tot mai mulți oameni se vor pierde în iluzii deșarte, în minciună și în fantezii fără sfârșit. Suferința interioară va mai fi alinată doar de existența acestor iluzii ceea ce-l îndepărtează pe om din ce în ce mai mult de realitatea în care trăiește. Se formează astfel realități imaginare, pe care oamenii le vor considera mai reale decât orice altceva, și care le vor asigura toate nevoile pe care nu mai sunt capabili să și le procure din comuniunea cu ceilalți. Sunt astfel inventate entități menite să le țină companie, să discute împreună, să le ajute sau chiar să le vindece. Cele mai multe astfel de procese au o încărcătură puternic emoțională; latura rațională a omului este obturată și incapabilă să mai intervină pentru a crea un echilibru. În același timp, fiind sub influența trăirilor intense, astfel de oameni devin absolut convinși de existența entităților imaginate din jurul lor, de interacțiunea cu acestea și chiar reușesc cu foarte puțin efort să le inducă și altora aceeași stare. Pericolul constă în faptul că discutăm despre o lume total lipsită de orice reper palpabil, pe care mintea săracă și impresionată de emoții otrăvite de suferină și neacceptarea celor din jur, nu mai este capabilă să o definească clar și să o delimiteze de iluzie.
În astfel de situații se poate ajunge din ce în ce mai des în viitor, ceea ce poate duce cu ușurință la inventarea unor religii noi, la reacții violente față de credințele limitative actuale și la alte multe opoziții față de cei care păstrează încă un contact echilibrat cu realitatea.
PRELUCRAREA INFORMAȚIILOR
Recunoașterea surselor sănătase de cunoaștere și fructificarea lor devine unul dintre cele mai necesare sporturi pentru viitor. Trăim într-o lume în care abundența informațională este de-a dreptul sufocantă. Nu mai departe de 10-15 ani, lucrările de licență se mai scriau de mână, iar acest aspect era cât se poate de firesc. Până în anii 2000, pentru a obține o informație era necesar adesea să răscolim prin multe cărți din bibliotecile la care aveam aces, ori să căutăm de la un om la altul răspunsul la o chestiune care ne preocupa. Avansul tehnologic impresionant și accesul aproape nelimitat la internet, transformă firescul din ziua de astăzi în maniera în care devine imposibil de conceput că aș putea să mai scriu o scrisoare pentru a-mi înștiința părinții sau apropiații de un eveniment nou din viața mea sau faptul de a căuta în atlasul geografice informații despre o posibilă destinație de vacanță.
Rețeaua de internet disponibilă astăzi la nivel mondial este cea mai bună reprezentare a ceea ce înseamnă impactul numerologic al anilor 2000!! Este exemplificarea ideală a lui ÎMPREUNĂ la care făceam referire ceva mai devreme. De remarcat este faptul că atât pe internet cât și în viața de zi cu zi avem de-a face cu foarte multe provocări. În lumea virtuală, sunt numiți viruși, în lumea reală sunt persofinicați de minciună, manipulare sau perversitate. Sunt aspecte care vin la pachet împreună cu toate avantajele vieții și ale dezvoltării atât tehnologice cât și a relaționării interumane.
Spre deosebire de internet însă, care a fost dezvoltat pe seama computerelor super inteligente (de altfel create tot de oameni), în cazul relațiilor interumane nu beneficiem de aceeași dezvoltare benefică. La nivel de individualități au existat și vor exista întotdeauna persoane capabile să facă față provocărilor contemporane, însă în cea mai mare parte, oamenii încă nu se cunosc suficinet de bine pentru a se angaja cu sinceritate și lipsiți de prejudecăți în relațiile cu cei din jur. În lipsa cunoașterii de sine, omul va purta întotdeauna măști sub care își va ascunde vulnerabilitățile. Cu cât vor fi mai mult folosite și acceptate, cu atât mai dificil va fi să venim în contact cu adevărul din noi și din jurul nostru, fapt îngreunat de toxicitatea relațiilor pe care el hrănim. Se creează astfel un cerc vicios în care cantitatea și calitatea informațiilor care ne înconjoară se transformă în otravă și pe care va fi din ce în ce mai dificil să o gestionăm. Comparația și competiția dintre oameni sunt alți factori care determină purtarea acelor măști, care după cum am arătat deja, nu fac decât să polueze relațiile dintre oameni, ceea ce mai departe duce la suferință, la conflict interior și apoi exterior și mai devreme sau mai târziu retragerea într-o lume interioară iluzorie, înconjurat de entități mai mult sau mai puțin luminoase. Cel puțin, acesta va fi un mediu confortabil, în care omul nu se va mai simți nevoit să depună efort, nu va fi obligat să muncească sau să facă sacrificii pentru nimic în lume, deoarece va fi capabil să-și inventeze mai departe toate scuzele necesare și toate motivațiile astfel încât să-și demonstreze în mod fals că este pe drumul cel bun. Rezultatele generale se observă la nivel de colectivitate, se observă în calitatea vieții, a educației tuturor celor de care suntem înconjurați, a verticalității și onestității celor de care suntem conduși, se observă în sănătatea fizică, mentală și emoțională a oamenilor în general și se va reflecta corespunzător în viitorul fiecăruia.
Multumesc!
Mulțumesc. Succes pe viitor, minunat ceea ce faci.
Timpul pe care l-am acordat acestui articol a fost extrem de bine investit. Știu că am să mai revin asupra lui. Multumesc.
Am citit și recitit descrierea dumneavoastră, atât de profund și recunosc că am intilnit oameni josnici și oameni de valoare care au renunțat sa- și arate valoarea în detrimentul nonvalorilor! Trist!
Ooo Doamne cata informatie, ai nevoie de timp si citirea repetata de cateva ori pentru a intelege esenta cuvintelor spuse de tine Eduard Agachi. Si apoi de aplicat in viata de zi cu zi. Devenim tot mai sensibili si ne suparam din orice, rabdarea este un cuvant potrivit pentru veremurile pe care le traim! Rabdare, rabdare.🙏✏📚⏳💜
Am citit cu mare atenție acest articol foarte interesant ,avem mult de învățat si se vede ca e multă muncă în spatele acestor cuvinte.