SEMNIFICAȚIA NUMELUI ALINA

ALINA

Se pare că numele de Alina nu este de provenienţa românească aşa cum s-a considerat, ci este un nume de botez de origine germanică. Numele poartă o puternică încărcătura nobiliară şi este considerat a fi o formă derivată a numelui Adelina. În germanica veche, Alina este derivat din numele Adal care înseamnă nobil, iubit, preţios, iar în sanscrită numele înseamnă scorpion.

În limba romana, numele Alina este considerat că provine de la verbul a alina. Este unul din cele mai populare nume din România.

Alina are diferite variante în mai multe limbi ale lumii: în engleză exista variante precum Aleana, Aleene, Aleena, Aline, Alyna, Alyona etc. În franceză, armena, rusă, irlandeză şi scoţiana se foloseşte adesea varianta de Aline, iar germanii folosesc varianta Alinda.

Sfânta Alina este o fecioară şi martiră din sec. VII (a murit în jrurul anului 640), dar legenda despre ea nu va fi redactată decât după 500 de ani, prin sec. XII. Legenda nu este o poveste edificatoare sau un text extraordinar, dar trebuie să ne referim la sensul etimologic al cuvântului, care provine din limba latină legenda care înseamnă ceea ce trebuie citit. Aşadar, nu este importantă dimensiunea istorică (ceea ce pe omul din Evul Mediu îl interesa foarte puţin), ci această este o „descriere a unui conflict, unde Dumnezeu şi dhul cel rău, snt protagonişti, iar omul este în acelaşi tip  teren şi miză dar şi actor”.

Legenda şi cultul Sf. Alina sunt bine ancorate pe teritoriul bruxellez. Dar aşezată în context, această legendă a Sf. Alină se raportează la perioada convertirii păgânilor franci. Or, francii au provenit din triburile germanice care au cucerit Galia în sec. V d. Cr. Nu este exclus ca sfânta să fi fost vreodată în ţările germanice şi slave (ex. Alină, Lena, Ilona, Aljona).

Este comemorată pe data de 16 iunie în belgia, pe 20 octombrie în celelalte ţări catolice şi pe 19 iunie în ţările creştine ortodoxe.

Persoanele care poartă numele de Alina sunt curajoase şi autoritare, au un caracter coleric şi puternic. Sunt încrezătoare în forţele proprii, au voinţă de fier şi reuşesc să ducă la bun sfârşit tot ce îşi propun. Totuşi, rezultatele nu sunt mereu la înălţimea aşteptărilor deoarece se pare că aceste persoane cu numele de Alina sunt dezordonate, foarte curioase şi trec rapid de la un subiect la altul fără să tragă concluziile.

Cu toate acestea, rezultatele nu sunt mereu la înălţimea aşteptărilor deoarece Alina este o persoană dezordonată. Alina este o persoană curioasă, trece rapid de la un subiect la altul, fără să tragă concluziile. Îi plac schimbările, nu îi place rutina, monotonia. Adoră libertatea şi este o feministă convinsă: pentru Alina, emanciparea feminină nu este un cuvânt rostit degeaba. Are o poftă de viaţă incredibilă, este o seducătoare înnăscută. Este simpatică şi gurmandă, deţine arta convingerii, pentru ea viaţa este mereu frumoasă, nu se lasa niciodată copleșită de gândurile negre.

De mic copil, Alina are nevoie de o educaţie strictă, de repere stabile deoarece are tendinţa de a-şi impune propriul punct de vedere şi să devină un copil capricios, gelos şi posesiv. Părinţii ar trebui să îi inoculeze încă de la o vârstă fragedă noţiunea de împărţire, să îi dezvolte sociabilitatea pentru că risca ca la vârsta adultă să devină egocentrică. Alina are un spirit critic şi analitic.

A L I N A = 1 + 3 + 9 + 5 + 3 = 21 = 2 + 1 = 3

Alinei îi place să fie admirată, să seducă, să îi impresioneze pe cei din anturajul său. De aceea, Alina acorda o atenţie sporită aspectului sau fizic şi poarta de fiecare dată haine alese cu atenţie, cu bun gust dar şi cele mai scumpe bijuterii. Pentru Alina, statutul social al partenerului său de viaţă este extrem de important, vrea ca acesta să fie bogat, să nu aibă parte de lipsuri.

Visează încă de mică să îşi fondeze o familie, să aibă copii, viaţa sentimentală este extrem de importantă pentru ea. Visează să aibă un cămin călduros şi confortabil, să fie ea stăpâna casei, cea care ia absolut toate deciziile, calitate care spera să fie apreciată de partenerul său de viaţă. Alinei îi place aventura, călătoriile şi schimbările.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

2 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI ALINA”

Lasă un comentariu