SEMNIFICAȚIA NUMELUI ANCA

ANCA

Numele de faţă Anca îşi are originea în numele ebraic Hannah, de unde provine şi popularul Ana. Se traduce prin a avea milă, eleganță, farmec, bunăvoinţă. De fapt, se consideră că Anca ar fi un apelativ pentru Ana.

Altă explicaţie a numelui Anca este că provine de la numele evreiesc „Channah” şi inseamana graţie, eleganță, farmec, bunăvoinţă, favoare, rugăminte.

Totodată, nu trebuie omisă nici structura „Iahve a avut milă, Iahve s-a îndurat”, lingviştii fiind de părere că aceasta sintagmă a dus, prin lichidarea numelui divinităţii – Iahve -, la apariţia numelui Ana, mai exact a prenumelui feminin ebraic Hannah. Se poate spune, aşadar, că semnificaţia numelui Anca este aceeaşi cu cea a numelui de persoană Ana, şi anume „a avea milă, a binevoi”.

Fetele botezate cu aceste nume sunt firi şarmante şi vesele şi tind să rezolve problemele cu multă delicateţe şi elegantă. Sunt firi sociabile şi comunicative, dar şi naive, lăsându-se uşor influenţate de cei din jur.

Cu numele Anca multe persoane asociază norocul, șansa de a avea parte de ceva anume, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase nume românești.

Purtătoarele acestui nume sunt printre primele persoane care se îngrijorează de starea de spirit a celor care le înconjoară. Dacă ele au parte de o viață frumoasă, lipsită de griji, și-ar dori ca și semenii lor să aibă parte de aceleași lucruri, fiindu-le greu să creadă că cineva ar merita o soartă rea sau urâtă.

Energia lor este ceva rar întâlnit și nimeni nu reușește să descopere care este sursa lor de alimentare, din această perspectivă. Reușesc mereu să aducă voie bună peste tot pe unde sunt prezente.

Uneori tind să devină ușor manipulatoare sau dominante, însă acest lucru este din cauza faptului că își doresc ca lucrurile să funcționeze așa cum își închipuie în mintea lor, adică să fie totul frumos, asemenea unui basm, ceea ce este uneori destul de greu, însă ele se încăpățânează să facă lucrurile după placul lor. Intențiile lor nu sunt niciodată rele, însă unele persoane le vor interpreta greșit de multe ori, deoarece este greu de crezut că cineva poate fi mereu pozitiv și că își dorește foarte mult să-i influențeze și pe cei din jur cu acest lucru.

Orice lucru pe care-l vor întâlni pentru prima oară în viața lor va reuși să le fure toată atenția și interesul și vor încerca să se concentreze cât mai mult pe acesta pentru a-și putea îmbogăți oarecum bagajul de cunoștințe pe care-l au la momentul respectiv.

Purtătoarea numelui Anca are o natură prietenoasă, sociabilă şi fermencatoare, dar se lăsă prea uşor influenţată de ceilalţi. În timp ce i se pare uşor să poarte o conversaţie agreabilă, poate deveni dogmatică şi impunătoare dacă este presată prea mult. Cei din jur vor învăţa că nu i se poate spune ce să facă, preferând situaţii ce permit un anumit grad de independeță, dar este reticientă când trebuie să execute munci grele sau să preia responsabilităţi. Probabil că poate oferi sfaturi bune altora, dar pe care nu le pot urmări.

Prenumele Anca imprimă purtătoarei sale o fire plăcută, dar se lăsă adesea influenţată prea uşor de ceilalţi.

În plus, este sociabilă, dar tinde să devină inflexibilă dacă are senzaţia că cineva vrea să îşi impună voinţă sau părerile.

A N C A = 1 + 5 + 3 + 1 = 10 = 1

După ce o vor cunoaşte, cei apropiaţi vor constata că nimeni nu îi poate spune ce să facă şi că rareori se răzgândeşte odată ce a luat o hotărâre.

Foarte pricepută în arta conversaţiei, are capacitatea de a spune fiecareuia ceea ce vrea să audă, exact la momentul potrivit, dacă interesul o cere.

Chiar dacă ştie să disimuleze cu multă abilitate, lasa întotdeauna o portiţă deschisă pentru a se eschiva, fiindcă preferĂ să aibă în orice situaţie un dram de independenţă.

Aflată în situaţii în care stresul reprezintă o componentă importantă, reuşeşte să se stăpânească admirabil, dând celor din jur un sentiment de calm şi de siguranţă.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

6 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI ANCA”

  1. Numele meu este Ana și într-adevăr ma regăsesc in mare parte in cele spuse.
    Exista cumva si o meserie/profesie pe care mi-o puteți indica? Va mulțumesc ?

    Răspunde

Lasă un comentariu