SEMNIFICAȚIA NUMELUI ANDREI

ANDREI

Originea acestui nume provine din cuvântul grecesc „aner”, care la modul genitiv devine „andros”, ceea ce înseamnă viril, curajos și energic. Acest nume mai este asociat și bărbăției, fiind considerat conducătorul unei haite de lupi, iar persoanele care poartă numele Andrei se presupune că ar avea un al șaselea simț datorită acestui fapt și au capacitatea de a-i surprinde mereu plăcut pe cei din jur cu intuiția lor.

Tocmai pentru faptul că este considerat conducătorul unui grup, cum este al celui de lupi, Andrei este o persoană care se preocupă foarte mult de semenii săi și le poartă întotdeauna de grijă, pentru a se asigura că sunt mereu bine.

Andrei este o persoană echilibrată, inteligentă și tinde să se ghideze mereu după steaua sa. Știe să dea dovadă de tenacitate în orice situație, însă fără a uita de diplomație și bun-simț.

Andrei nu este un nume care să fie asociat unei persoane conformiste, deoarece are tendința de a ilustra mai mult persoane care au un simț al originalității foarte bine dezvoltat și care acționează mereu pe baza unei strategii bine gândite.

Uneori este predispus unor crize de furie, deoarece are tendința să explodeze în cazurile în care să lasă ghidat de furie și nervi. Este un bun observator, mereu atent la cele mai mici detalii, pentru că știe că acestea sunt cele care fac diferența, iar uneori tinde spre perfecțiune.

Persoanele care poartă numele de Andrei sunt considerate ca fiind unele cărora le place să seducă, dar, cu toate acestea, sunt destul de sensibile și de exigente din punct de vedere sentimental.

Numele, pătruns în latina – Andreas sau Andrea şi chiar în ebraică, se răspândeşte rapid în lumea creştină datorită faimei unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

Sf. Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mântuitorului, care, după ce a propovăduit ani de zile credinţa creştină, a sfârşit ucis de necredincioşi, a fost răstignit pe cruce în formă de X, aceasta cruce fiind numită de atunci Crucea Sf. Andrei. Sf. Andrei a fost pentru toţi creştinii un exemplu de curaj şi de dăruire, de izbândă şi de luptă împotriva răului.

Numele Andrei are un loc deosebit în cadrul sărbătorilor populare romaneşti, de aici şi numele de „lună a lupilor” pentru luna decembrie.

Persoane celebre care au purtat sau poartă acest nume: revoluţionarul Andrei Şaguna, poetul Andrei Muresanu, Andrei Bolkonski, unul dintre eroii celebrului roman – Război şi pace de Lev Tolstoi, Andrew din romanul lui W. Scott, ‘Rob Roy’, Andree din ciclul proustian ‘În căutarea timpului pierdut’.

Andrei este o persoană plăcută, plină de farmec. Andrei îşi va asuma absolut toate responsabilităţile fără probleme, atât pe cele din plan familial, cât şi pe cele din plan profesional. Acest rol de responsabil îi va conferi un aer protector. Andrei este umărul pe care putem plânge oricând. Se pricepe de minune să dea sfaturi, este mereu alături de persoanele dragi când au nevoie de el. Nu suportă atmosfera tensionată.

Andrei ştie să dea dovadă de tact în orice situaţie, de diplomaţie şi de galanterie, calităţi absolut excepţionale, atât de rare în zilele noastre. Sociabil, Andrei este extrem de preocupat de semenii săi, încearcă să îi ajute ori de câte ori are ocazia.

A N D R E I = 1 + 5 + 4 + 9 + 5 + 9 = 33 = 3 + 3 = 6

Nu este o persoană conformistă şi are tendinţa să abordeze lucrurile într-o manieră cât se poate de originală. Simţul acut al justiţiei îl determină să treacă adesea prin adevărate crize de furie, veritabile explozii. Intuitiv, perspicace, Andrei este un excelent observator, are un spirit analitic, simţul detaliilor. Andrei este un orgolios, un perfecţionist şi voinţa sa depinde în general de motivaţia sa.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

3 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI ANDREI”

  1. Buna ziua! Mulțumesc frumos pentru aceste informații. Și fiul meu se numește Rareș Andrei și îl regăsesc în aceste descrieri . El este liderul grupului sau de prieten și protectorul tuturor în sensul bun al cuvântului, implicandu-se total.

    Răspunde

Lasă un comentariu