SEMNIFICAȚIA NUMELUI BIANCA

BIANCA

Este un nume elegant de fată cu origini latine, mai precis în Italia. Acesta face referire la cularea albă, strălucire, claritate şi puritate.

Nume de culori, în special pentru culoarea albă şi cea neagră, sunt din vechime foarte frecvente la mai multe popoare, funcţia lor iniţială fiind aceea de supranume sau poreclă, atribuită ca o aluzie la culoarea pielii sau a părului.

Semnificaţia numelui „Bianca” este speranţa că există o cale de izbândă în orice situaţie. Acest nume a fost asociat încă din vechi timpuri şi cu „dragostea faţă de aproapele„.

Numele Bianca apare adesea în alte limbi: Blanche (franceză), Blanca (spaniolă, olandeză), Blanka (germana, daneză, poponeza, norvegiana), Bianka (daneză, bulgara, estona).

Shakespeare a folosit numele Bianca pentru un personaj din Îmblânzirea scorpiei (1593) şi Othello (1603).

Răspândirea numelui în epoca modernă a fost favorizată probabil şi de literatură. Numele Bianca este cunoscut la noi din lirica eminesciană, Blanche din Aventurile ultimului Abencerage, romanul lui Chateaubriand, drama lui V. Hugo – Regele petrece.

Persoanele care au acest nume sunt genul celor mereu calme și liniștite, au o fire caldă și sunt mereu încrezătoare în forțele proprii. Purtătoarele numelui Bianca sunt sigure că numai prin forțele lor vor reuși să obțină ceea ce își doresc, folosirea altor persoane pentru a-și atinge scopurile fiind văzută ca un lucru total greșit de către acestea, un lucru care denotă proastă educație și este de prost gust, astfel că nu se văd în situația de a apela vreodată la o astfel de cale.

Bianca nu își pierde niciodată speranța, oricât de mică ar fi aceasta.

Simpatică şi dinamica, Bianca este o persoană deosebit de comunicativă. Bianca este considerată o persoană specială de persoanele din anturajul său şi îşi cultivă propriul stil. Bianca lasă impresia unei persoane puternice şi sigure pe ea chiar dacă în realitate este o fiinţă fragilă, neîncrezătoare în propriile forţe. În realitate, Bianca îşi compensează vulnerabilitatea prin facilitatea de a se exprima: îşi exprimă bucuria de a trăi şi entuziasmul ori de câte ori are ocazia.

B I A N C A = 2 + 9 + 1 + 5 + 3 + 1 = 21 = 2 + 1 = 3

Activă, adaptabilă, Bianca este dotată cu arta convingerii. Ştie să se facă plăcută, să seducă şi să îşi distragă anturajul. Îi place să profite din plin de viaţă şi să se distreze. Curioasă, Bianca este interesată de o mulţime de lucruri fără să intre în profuzimea acestora. Îndemânatică, Bianca este destul de creativă şi îi place tot ce ţine de bricolaj. Domeniul afectiv ocupă un loc important în viaţa sa.

Sensibilă şi cu o imaginaţie debordantă, Bianca caută în permanenţă contactul cu ceilalţi, îi place să aibă cât mai mulţi prieteni, îi este frică de singurătate şi pune mare preţ pe sentimente.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

4 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI BIANCA”

Lasă un comentariu