SEMNIFICAȚIA NUMELUI CLAUDIU

CLAUDIU

Claudiu este forma românească a numelui latin Claudius, derivat din termenul latinesc claudus, care înseamnă olog, şchiop

Claudius a fost numele familiilor mai multor împăraţi romani din secolul I, inclusiv al împăratului cunoscut ca şi Claudius, care a fost otrăvit de soţia sa Agrippina pentru a-l aduce pe fiul ei Nero la putere. Claudius a fost precedat de Caligula. Numele a fost purtat mai târziu de câţiva sfinţi, printre care şi un episcop din secolul VII.

Este un prenume androgin (termen care provine din cuvintele greceşti άνδρας (andras, adică om) şi γυνή (gyné, adică femeie) şi se referă la un amestec de caracteristici feminine şi masculine, adică un hermafrodit), situat la polul net feminin.

Claude – bărbatul – este imprevizibil în toate domeniile. Se adaptează cu uşurinţă la toate împrejurările. Îi place să se concentreze. Nu vrea să se piardă în mulţime şi de aceea i se reproşează egoismul care nu e adesea decât o formă de apărare. Dincolo de cinismul lui în dragoste şi în prietenie, se ascunde o reală tandreţe.

Cel care poartă numele de „Claudiu” are o personalitate rezervată, echilibrată şi graţioasă. Este capabil şi isteţ, excelând în poziţii de conducere. Este o adevărată provocare pentru cei din jur să îl înţeleagă. Fiind o persoană reticentă, poate suferi de singurătate şi de neînţelegere. Se poate exprima mai bine în scris decât verbal. Plăcerea de a citi poate dezvolta mari puteri de concentrare.

Claudiu este o fire deschisă, sociabilă, ospitalieră şi entuziastă în general. Reuşeşte să se impună de cele mai multe ori datorită personalităţii sale puternice, inteligenţei şi rapidităţii sale. Oportunist în unele cazuri, Claudiu deţine arta seducţiei şi se adaptează în orice situaţie. Strălucitor şi carismatic în societate, lui Claudiu îi place să fie în centrul atenţiei şi are adesea tendinţa să exagereze, fie în încercarea de a fi amuzant, fie pentru a-şi impresiona auditoriul, atrăgând toată atenţia asupra sa.

Sensibil la flaterii, Cladiu este puţin narcisist şi îi place să fie luat drept exemplu. Este interesat de tot ce este în jurul său şi este un elev bun. Părinţii nu trebuie să îi cultive narcisismul deoarece Claudiu ar putea deveni arogant, prea mândru de el. În plus, la Claudiu părinţii trebuie să aibă grijă să îi dezvolte toleranta şi simţul muncii, tendinţa lui Claudiu fiind, de cele mai multe ori, să caute facilitatea.

C L A U D I U = 3 + 3 + 1 + 3 + 4 + 9 + 3 = 26 = 2 + 6 = 8

Lui Claudiu îi place să seducă şi să comunice cu semenii săi. Plăcerile acestei lumi sunt departe de a-i fi indiferente. Este sensibil la lucrurile frumoase, la confort şi îi place să îşi petreacă timpul în sânul familiei. Din punct de vedere sentimental Claudiu este extrem de exigent, este în căutarea perfecţiunii, riscând astfel să nu îşi găsească niciodată partenera ideală. Este extrem de critic cu femeile, dacă nu respectă criteriile pe care el însuşi le-a impus, atunci nu mai este interesat. Îşi va da singur seama că greşeşte, că perfecţiunea nu există, că nici el nu este perfect.  Claudiu nu este mereu sentimental, mai degrabă senzual şi epicurian.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu