SEMNIFICAȚIA NUMELUI CARMEN

CARMEN

În traducere liberă înseamnă gradină vie, grădina lui Dumnezeu, gradina bucuriei, gradina catecului.

Este un nume care are lagatura directă cu Fecioara Maria şi este des întâlnit în Spania şi Portugalia, dar şi în restul Europei. El a început să fie folosit mai des în secolul al XIV-lea, când a existat cultul numelui de Maria, care în limba spaniolă era Nuestra Senora – Stăpâna Noastră sau Maria del Carmel, de unde s-a ajuns la Carmen.

Cum numele Fecioarei era considerat sfânt şi era o împietate să-l pronunţi, astfel că s-a apelat la numele de Carmen. Pe muntele Karmel din Palestina se afla o biserică închinată Sf. Maria, unde a fost format ordinul monahal al Carmeliţilor.

Femeile care poartă numele de Carmen au o personalitate deschisă, efervescentă şi energică. Sunt sociabile şi foarte prietenoase, fiind genul de persoane care te trezesc la viaţă, care te inspiră atunci când ai nevoie. Sunt înzestrate cu o fire de artist, astfel că, din punct de vedere profesional, îşi pot dedica viaţa unei cariere în actorie, pictura, dans, scris sau alte domenii ce au legătură cu expresivitatea artistică.

Carmen este o femeie plină de vitalitate, entuziastă şi pasională. Explozivă, ambiția sa o face să treacă printr-un caleidoscop emoţional straniu: alternanța rasului cu lacrimile, a calmului cu adevărate crize de furie în doar câteva secunde. Generoasă, Carmen are un caracter puternic şi are oroare de jumătăţile de măsură. Pentru Carmen totul este alb sau negru, culoarea gri nu face parte din paleta sa de culori. Este autoritară şi adoră să dea ordine şi să îi conducă pe ceilalţi.  Diplomaţia nu este una din principalele sale calităţi. 

Copil, Carmen este rebelă şi neascultătoare. Este geloasă şi posesivă, se ceartă des cu fraţii sau surorile sale. Părinţii ar trebui să o înscrie la o activitate sportivă pentru a-şi consuma energia debordantă. Carmen este stimulată de comepetitie, simte nevoia să îşi măsoare forţa cu ceilalţi. Dispune de prea multă energie care, dacă nu este canalizată, riscă să o transforme într-o persoană agresivă şi violentă.

Inamica minciunilor şi falsitatilor, a flateriei şi nedreptăţilor, lui Carmen îi place să cucerească, să lupte şi să se autodepăşească. Îi place să îşi asume sarcini şi responsabilităţi şi să dea ordine. Nerăbdătoare, Carmen vrea ca totul să decurgă pe repede înainte, altfel devine iritată.

C A R M E N = 3 + 1 + 9 + 4 + 5 + 5 = 27 = 2 + 7 = 9

În străfundul sufletului, Carmen este o sentimentală chiar dacă aparenţele tind să dovedească contrariul. Relaţiile sale afective sunt complexe, un amestec de putere, gelozie şi excese. Carmen are nevoie de un bărbat puternic, viril şi autoritar care să o domine şi să o îmblânzească.

Carmen nu are vocaţie de casnică, va fi tentată de profesiile următoare: afaceri – bănci, contabilitate, gestiune – profesii în raport cu puterea (armata, poliţie, justiţie), în raport cu călătoriile în străinătate sau legate de audiovizual (jurnalism), de public (comediantă, actriţă), sau de domeniul social (justiţie, drept, domeniul medical sau paramedical).

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

8 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI CARMEN”

Lasă un comentariu