SEMNIFICAȚIA NUMELUI COSMINA

COSMINA

Nume de origine grecească, provine din Kosmas, Eosmia, Eosmos. Semnificaţia numelui Kosmas provine de la un mai vechi compus cu tema substantivului kosmos sau al verbului kosmein. În greaca veche kosmos avea două sensuri: ordine şi ornament, podoabă. Primul dintre acestea este continuat de actualul cosmos.

Cosmina este o femeie activă şi independentă care îşi doreşte să îşi impresioneze anturajul. De-a lungul vieţii, Cosmina va fi influenţată de două tendinţe contrarii. O tendinţă autoritară şi ambiţioasă care o determina să îşi ia viaţa în propriile mâini, fără să fie preocupată de cei din jur și o tendinţă pasivă – timidă şi cooperantă, ce o va determina să facă tot ce îi stă în putere pentru ca în viaţa sa să domnească pacea şi armonia.

Dacă este sprijinită din punct de vedere afectiv, Cosmina își descoperă vulnerabilitățile și este deschisă spre compomis. Oricum ar fi, Cosmina este dotată cu simţul organizării şi al administrării, se descurcă în viaţă datorită inteligenţei şi spiritului său practic. Este nerăbdătoare, impulsivă şi extrem de emotivă. Are o inimă mare chiar dacă nu reuşeşte câteodată să îşi exprime sentimentele.

Cosmina este timidă în prima parte a vieții, îi place să lenevească şi are o imaginaţie bogată care îi joacă feste uneori. Părinţii trebuie să o încurajeze şi să o stimuleze, să îi ofere responsabilităţi încă de la o vârstă fragedă.

C O S M I N A = 3 + 6 + 1 + 4 + 9 + 5 + 1 = 29 = 2 + 9 = 11 = 1 + 1 = 2

Cosmina este atrasă de ştiinţele umane: psihologie, parapsihologie, domenii care îi vor satisface setea de cunoaştere. Viaţă sentimentală este extrem de importantă în ochii săi, cauta să îşi găsească sufletul pereche cu orice preţ. Sentimentală, Cosmina va fi tentată să îşi pună viaţa afectivă pe primul plan, este dotată cu o ambiţie personală enormă.

Cosmina va opta pentru o profesie din domeniul comerţului, pentru o activitate creativă, o profesie în raport cu copiii sau semenii (psiholog, mediator, consilier) sau pentru o profesie din sfera financiară (bănci, economie, contabilitate).

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu