SEMNIFICAȚIA NUMELUI CRISTINA

CRISTINA

Numele provine de la numele personale latine Christianus, Christiana, adjective derivate de la Christus, prin care erau desemnaţi adepţii religiei creştine.

Forma Christus, preluată de romani, va fi baza de derivare a lui Christianus. Christianus apare cu valoare de nume personal distinctiv când creştinismul a devenit religie oficială.

Cristina este un nume de influenţă creştinească foarte popular în România. Provine de la latinescul Christian(a), care se traduce prin „urmaşul lui Hristos” sau „cel ce crede în Hristos„.

În cultura românească, numele Cristina înseamnă a unge. Prenumele a cunoscut o răspândire largă încă de la începuturile creştinismului, iar în timp, a devenit unul dintre cele mai îndrăgite şi apreciate din lume.

Doamnele și domnișoarele care poartă numele Cristina sunt puternice, rafinate şi foarte elegante. Se impun rapid în grupuri şi comunităţi, datorită personalităţii debordante. Au o predispoziţie artistică şi sunt greu de tolerat de cei din jur.

Cristina este o persoană prietenoasă, generoasă şi deschisă. Are o naturaleţe în vorbire, îi este uşor să intre în discuţie cu alte persoane şi îşi poate face mulţi prieteni. Înclină să fie generoasă şi înţelegătoare cu cei care se afla în circumstanţe nefericite sau grele. Poate fi fermă, pozitivă şi independentă în idei.

C R I S T I N A = 3 + 9 + 9 + 1 + 2 + 9 + 5 + 1 = 39 = 12 = 3

Cristinei îi place liniştea, simplitatea şi lucrurile naturale. Detesta lucrurile sofisticate şi mondenităţile, este mereu în căutare de stabilitate. Spirit practic şi raţional, interesată de ultimele noutăţi în domeniul electronic şi IT, Cristinei îi place să planifice şi să organizeze lucrurile în cele mai mici detalii deoarece îi este teamă de neprevăzut.

Cristina va fi tentată de profesii ştiinţifice sau tehnice sau de cele din domeniul ştiinţelor umane – psihologie, parapsihologie. Va excela în activităţi ce necesită precizia, minuţiozitatea precum croitoria.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

6 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI CRISTINA”

  1. Caracterizarea unei persoane cu numele de Cristina mi se potriveste, reflecta foarte bine tendinta de a socializa, organiza in cele mai mici detalii chiar si calatoriile. Sunt o fire deschisa si prietenoasa, cu o personalitate debordanta, interesata de ceea ce reprezinta parapsihologia, in cautarea sensului in viata si a ceea ce se manifesta la nivel spiritual.

    Răspunde

Lasă un comentariu