SEMNIFICAȚIA NUMELUI DANIELA

DANIELA

Originea numelui Daniela provine din ebraică „Daniyyel”, care înseamnă „Dumnezeu este Judecătorul meu„. Daniel a fost un profet evreu a cărui poveste este relatată în „Cartea lui Daniel” din Vechiul Testament. Acesta a trăit în perioada captivităţii evreilor în Babilon, unde a servit la curtea regelui, ajungând să ocupe o funcţie importantă în adunarea sfatului datorită faptului că era interpretatorul de vise al regelui. De asemenea, cartea prezintă şi cele patru viziuni ale lui Daniel legate de sfârşitul lumii. În Vechiul Testament, Dan a fost al cincelea fiu al lui Iacob şi unul din fondatorii celor 12 triburi ale Israelului. În limba persană „Dana” are semnificaţia de „înţelept„.

 Acest nume ne amintește că niciodată nu trebuie să uităm că Dumnezeune ne va judeca pentru tot ceea ce am făcut în viaţă, bun sau rău. Dumnezeu este milostiv şi bun, dar în acelaşi timp este drept şi răsplăteşte pe fiecare după inima şi după faptele sale. Văzându-ne credinţă, gândurile şi intenţiile noastre, Dumnezeu ne ascultă rugăciunile şi ne îndrumă paşii în viaţă. Să căutăm deci să ne ferim de păcate, să ducem o viaţă cinstită, rugându-ne Domnului să ne judece cu milă şi cu blândeţe, la fel cum un copil îşi roagă părinţii cu sinceritate şi căinţa să îl ierte pentru o greşeală făcută. „Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi!” – Sfânta Scriptură, Evanghelia după Matei, cap. 7, versetul 1.

Persoanele care poarte numele de Daniela sunt sensibile, sociabile, corecte, loiale şi au un respect deosebit faţă de cei din jur. Au un caracter impulsiv şi greu de stăpânit, fiind unul din defectele principale, iar sensibilitatea lor poate fi cu două tăişuri. Acestea sunt umanitatea care le oferă un farmec aparte dar reprezintă şi o piedică în dezvoltarea personală, fiind uşor influenţabili şi naivi. Totuşi, au un spirit de observaţie foarte bun care se bazează adesea pe intuiţie şi care rareori dă greş.

Daniela este o persoană determinată, energică şi voluntară, stăpână pe propria sa viaţă. Degaja forţă, calm şi tărie de caracter. În realitate, Daniela este o persoană strictă, autoritară, ambiţioasa şi capabilă să îi conducă pe ceilalţi după bunul plac. Este activă şi muncitoare, capabilă de a-şi asuma orice responsabilitate. Este o femeie pasională chiar dacă în unele cazuri pare rece. Este perfecţionistă, realistă şi perspicace, aptă să administreze, să gestioneze şi să organizeze.

 Posedă un spirit analitic, este curajoasă şi antreprenoare. Urăşte nedreptatea şi poate avea reacţii violente dacă cineva o supără. Colerică câteodată, Daniela nu este tolerantă mereu, chiar dacă se forţează să fie deschisă şi conciliantă. În cazul în care un prieten apelează la ajutorul său, acesta nu va fi dezamăgit, Daniela este o persoană generoasă şi o bună sfătuitoare.

Dornică să se facă plăcută, Daniela va depune eforturile necesare pentru a fi în armonie cu apropiații săi. Are nevoie de linişte şi pace chiar dacă, în unele cazuri, ea este cea care provoacă situaţiile explozive. Este mult mai afectuoasă şi mai sensibilă decât lasă să se vadă şi îşi ascunde de cele mai multe ori tandreţea în spatele unei tendinţe agresive.

D A N I E L A = 4 + 1 + 5 + 9 + 5 + 3 + 1 = 28 = 2 + 8 = 1

Pentru a da ce e mai bun din ea, Daniela are nevoie de un mediu în care să se simtă în siguranţă. Este sensibilă la tot ce este frumos şi este extrem de preocupată de viaţă să sentimentală. Cu toate acestea, viaţa să afectivă nu va fi una uşoară deoarece este o persoană exigenta şi elitistă. Directivă, Daniela are tendinţa să îşi conducă partenerul de viaţă şi nu îşi dă întotdeauna seama de autoritarismul său.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

8 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI DANIELA”

  1. Numele meu tot este Daniela . Si aflând toate aceste informații mă simt bine că cineva știe semnificația numelui care îmi aparține și mie
    Vă mulțumesc pentru aceasta informație captivantă 😊

    Răspunde

Lasă un comentariu