SEMNIFICAȚIA NUMELUI DARIUS

DARIUS

Nume de origine persană, care derivă din cuvântul “darayavahus” şi este format din verbul darayamiya deţine, a avea, şi vasuhbun, bine, – purtător al binelui. Semnificaţia numelui Darius este Cel care menţine sau poseda binele.

În România, numele a fost introdus prin intermediul grecilor cu formă “Darios”. Varianta masculină a numelui a fost folosită cu precădere în mediul intelectual. Comportamentul persoanelor care poartă acest nume este orientat în spiritul lucrului practic şi bine făcut, care aduce bucurie persoanelor din jur. Tind să preia asupra lor tot greul din dorinţa de a-i ajuta pe cei dragi şi ajung, de multe ori, să îşi sacrifice propriile dorinţe şi nevoi. În dată de 19 martie, posesorii acestui nume îşi sărbătoresc onomastica.

În Persia, numele Darius a fost purtat în antichitate de trei cunoscuţi regi din dinastia Ahemenizilor.

D A R I U S = 4 + 1 + 9 + 9 + 3 + 1 = 27 = 2 + 7 = 9

Darius un om al extremelor. Îi place când să fie în centrul atenției, pe placul tuturor, să întrețină atmosfera în locul în care se află, fie să se retragă în liniște, să mediteze sau să-și planifice în tihnă următoarea mișcare. Deși pare ușor de citit la prima vedere, este o persoană profundă care nutrește sentimente dintre cele mai variate. Este vizionar însă nu suficient de dornic de a-și vedea visele puse în practică. Și-ar dori în schimb ca lumea să-l înțeleagă mai ușor și mai repede și să nu fie nevoit să depună atât de mult efort.

Punctul său forte este acela că poate aduce bucurie și frumusețe acolo unde se află. Îi face plăcere să se afle în natură și să fie înconjurat de flori, verdeață sau munți. Apreciază sinceritatea și pe cei care se deschid în fața lui.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Un comentariu la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI DARIUS”

Lasă un comentariu