SEMNIFICAȚIA NUMELUI EDUARD

Eduard

Vechi nume de origine anglo-saxonă Eduard are o veche tradiţie şi impresionantă continuitate în Anglia, fiind un preferat nume dinastic. Prima atestare datează din anul 899, când se urcă la tron primul Edward, fiul regelui Alfred.

La origine un compus din ead – bogat, bogăţie şi weard – apărător, apărare vechea forma Edward este paralelă cu germanicul continental Adoward, devenit apoi Odward. Are sesnul de păzitorul binecuvântat.

 Înseamnă „garda bogată” deoarece este derivat din elementele de engleza veche ead „bogat, binecuvântat” şi weard „gardă”. Sfântul Edward Confesorul a fost rege al Angliei cu puţin timp înainte de cucerirea normandă. Era cunoscut ca fiind un conducător drept şi datorită popularităţii sale acest nume a continuat să fie utilizat atunci când majoritatea numelor din engleza veche au fost înlocuite de nume normande. Regele Henric III din secolul XIII şi-a numit fiul şi succesorul după sfânt şi 7 regi ulteriori ai Angliei au fost numiţi Edward. Acesta este unul dintre puţinele nume din engleza veche folosite în Europa.

Purtătorii acestui nume sunt persoane caracterizate de un puternic simț al autorității și ambiției. Sunt unii dintre cei care cred cel mai mult în forțele proprii, lucru care-i poate intimida uneori pe cei din jurul lor, însă ei nu profită de acest lucru.

Dacă simt că cineva reușește să-i întreacă dintr-un anumit punct de vedere, vor fi puțin afectați de acest lucru, deoarece își doresc mereu să exceleze în tot ceea ce fac. Noile aventuri și experiențe reprezintă sursa lor de motivare, de stimulare în a depune tot mai multe eforturi și a se implica în tot mai multe activități. Indiferent ce anume fac, aceștia preferă să apeleze doar la forțele proprii, iar dacă au nevoie de un sprijin financiar, nu caută să apeleze rapid la alte persoane, ci sunt dispuși să depună un nivel de efort mai ridicat.

Aventurile şi noutatea îl stimulează. Va ezita de-a lungul vieţii între simţul responsabilităţii şi al datoriei, spiritul de familie şi nevoia de a trăi pentru el, nu pentru ceilalţi. Eduard este pentru apropiaţii săi un umăr solid şi stabil de sprijin. Majoritatea persoanelor din anturajul său profita de cele mai multe ori de serviabilitatea să şi de maniera sa de a lua toate lucrurile în serios.

E D U A R D = 5 + 4 + 3 + 1 + 9 + 4 = 26 = 2 + 6 = 8

Familia îi oferă lui Eduard confortul psihologic necesar, armonie şi pace. Are un simţ extrem de dezvoltat al justiţiei şi al responsabilităţii. Sentimentele ocupă un loc primordial în viaţa sa. Eduard îşi va amenaja spaţiul interior cu deosebită atenţie, va pune mare preţ pe detalii.

Eduard are tendinţa să încerce mai multe profesii înainte de a-şi găsi adevăratul drum profesional. Este interesat de meserii din domeniul justiţiei său politic precum şi de cele care îl ajuta să iasă din rutină şi îl obliga să călătorească (vânzări, turism) dar şi de activităţi aflate în raport cu alimentaţia, bucătăria, orice activitate în cadrul căreia îşi poate exprima simţul estetic.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu