SEMNIFICAȚIA NUMELUI ELENA

ELENA

Prenumele Elena îşi are originea în  grecescul Ἑλένη (Helenē), având semnificaţia de “torţă”, “lumină strălucitoare”, “rază a soarelui”. O altă posibilă origine a acestui prenume poate proveni din grecescul σελήνη (Selene), însemnând “lună”. Iată, este ilustrată din nou această legătură cu o sursă de lumină, chiar dacă este vorba de una artificială, dar și cu cea naturală, provenită de la lună și nu numai de la soare, cum a fost menționat anterior. Acest nume are numeroase echivalențe ori variante în diferite limbi ale lumii. Eleanor/Eleonora este un prenume asociat cu acesta, originar din provensala, ce provine din cuvintele “Lenire” (a vindeca) şi “adoucir” (a alina).

Norocoasele care poartă numele Elena se pot considera o sursă importantă de iluminare, metaforic vorbind, însă le putem privi ca o sursă de inspirație prin numele pe care-l poartă, o persoană ce reușește să ne lumineze ziua sau să ne alunge norii negri de pe cer.

Numele a fost purtat de regine şi chiar de personaje mitologice, de exemplu în mitologia greca, Elena din Troia este fiica lui Zeus şi a Ledei, ce a fost răpită de Tezeu şi adusă acasă de fraţii săi Castor şi Pollux unde este căsătorită cu Menelau şi de unde este apoi furată de către Paris cu încuviinţarea zeiţei Afrodita, care i-o dăruise ca răsplată.

O altă legendă mitologică spune că Elena s-ar fi căsătorit cu Ahile, învingătorul Troiei şi s-ar fi retras alături de el pe o insulă de la marginea lumii.

Acest nume dăruieşte o mare sensibilitate, intuiţie şi o natură idealistă. Înlesneşte afirmarea în arte plastice, muzică, teatru, poezie. Prenumele Elena predispune către o neglijare a atitudinii practice ori materialiste a lumii, putând da naştere unor eşecuri în plan financiar. Din pricina dorinţei de a-i înţelege prea mult pe ceilalţi, poate determina o prea mare obedienţă (inconştientă) faţă de opiniile ori interesele altora. Unii oameni pot profita de generozitatea şi prietenia unei „Elene”, fără a-şi demonstra reciprocitatea ajutorului, fapt capabil a genera dezamăgire şi deziluzionare. Fetele ori femeile purtând acest nume pot manifesta o stare capricioasă, schimbându-şi de la o clipă la altă atitudinea faţă de viaţă sau cei apropiaţi. Uneori, sunt posibile căderi nervoase, ce pot afecta capacitatea de concentrare şi memoria.

Elena pare o femeie inaccesibilă. Să fie datorită mândriei sale naturale sau din cauza firii sale rezervate? Nu contează, Elena nu lasă pe nimeni indiferent. Introspectivă şi introvertită, Elena are tendinţa de a-şi crea un turn de fildeş în care se retrage ori de câte ori viaţa nu este la înălţimea aspiraţiilor sale înalte, visele fiind adesea o modalitate de refugiu pentru ea. În realitate, Elena este o femeie inspirată, sensibilă şi emotivă, care nu este făcută pentru luptă, arătându-se adesea alergică la stres.

Fiind asociată cu frumusețea, orice femeie care poartă acest nume este considerată ca fiind una senzuală, ce reușește mereu să impresioneze lumea din jur. Uneori, tocmai pentru a putea înfrumuseța lucrurile, aceasta apelează la minciuni „nevinovate” și este o mare visătoare.

Am putea spune că acest spirit visător al femeilor care poartă acest nume se datorează tocmai legăturii existente cu povestea fiicei lui Zeus, prin care aceasta a fost furată de atâtea ori, în toate cazurile fiind furată de către fiii altor zei.

E L E N A = 5 + 3 + 5 + 5 + 1 = 19 = 1 + 9 = 1

Persoanele care poartă numele de Elena au un spirit de lider, iar după cum a fost menționat anterior, sunt foarte energice și nimeni nu reușește să descopere care este secretul sursei lor inepuizabile de energie. De asemenea, aceste persoane sunt fascinate de modul cum se derulează viața lor, indiferent de evenimentele prin care trec. În momentul în care și-au propus să obțină un rezultat, sunt capabile de orice efort pentru a ajunge acolo unde își doresc.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

8 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI ELENA”

  1. Mulțumesc cu recunoștință!! Ma regăsesc în tot ceea ce ați scris aici!! Este exact ceea ce manifest, și chiar aveam nevoie de o confirmare!! Wow

    Răspunde

Lasă un comentariu