SEMNIFICAȚIA NUMELUI FLORIN

FLORIN

Nume foarte vechi, aflându-şi originea în limba latină, unde a fost preluat de la zeiţa Flora, a vegetaţiei şi a culturilor, Florin s-a păstrat până în zilele noastre sub diferite forme, fiind mai răspândit pe teritoriul românesc decât în zonele învecinate, care însă l-au împrumutat pe cale cultă.

Semnificație – înflorit, înfloritor, înfloritoare, aceste nume frumoase ne amintesc că omul bun este asemenea unei flori în grădina minunată a lui Dumnezeu, care este lumea întreagă. Omul rău în schimb, este ca o bururiană, care nu trăieşte decât pentru sine. Florile îi bucura pe toţi cei din jur cu parfumul şi culorile lor minunate, la fel cum şi oamenii buni şi credincioşi îi bucură pe toţi cei din jur cu viaţa lor cinstită şi curată – „ Ascultaţi-mă pe mine, fiii cei cuvioşi, şi daţi roadă ca trandafirul ce creşte lângă curgerea apei. Şi ca tămâia bine- mirosiţi şi înfloriţi ca şi crinul!” – Sfânta Scriptură, Eclesiasticul cap.39, versetele 17-19.

Dacă ținem cont de legătura care există între acesta și numele Florina, varianta sa feminină, originea lui provine tot din limba latină, însă de data aceasta este vorba despre un alt cuvânt, mai exact, latinescul florus care înseamnă înflorit.

Indiferent de care variantă ținem cont, sau pe care ne încredem mai mult, ambele fac referire la înflorire a cărei semnificație, în legătură cu numele, reprezintă ceva prosper, care are capacitatea de a aduce beneficii sau bogății de diverse naturi.

Sărbătoarea celor ce poartă aceste frumoase nume este duminica floriilor, cu o săptămână înaintea celei mai mari sărbători creştine: Sfintele Paşti. În această duminică Mântuitorul a intrat în Ierusalim întâmpinat cu bucurie de mulţimea care i-a ieşit în cale cu flori şi ramuri tinere de măslin şi finic. Numită şi Sărbătoarea Floriilor, această zi sfântă este un prilej de bucurie, de lumină, de primăvară revărsată în jurul nostru şi în noi.
Sfântul Florentie a fost un mucenic din Tesalonic (oraş din Macedonia), care în primele veacuri creştine, în timpul persecuţiilor, nu doar că a mărturisit credinţa în Hristos, ci a făcut tot ce putea pentru a-i convinge pe cei din jurul său, care nu erau creştini, că adevărata credinţă este cea în Hristos – religia iubirii şi a speranţei. A murit ca martir, iar Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte toamna, în ziua de 13 octombrie.

Dacă vor simți că cineva nu este sincer cu ei, se vor comporta asemănător, însă fără a avea o intenție rea, ci pur și simplu pentru a se proteja pe ei înșiși. În cazul în care nu primesc ceea ce caută, le lipsește inițiativa de a se implica în alte activități, deoarece cred că nu vor reuși niciodată să aibă parte de ceea ce își doresc. Uneori, refuză să spună altora ceea ce gândesc, tocmai pentru că poartă grija de a nu fie ținuți în loc de către alții; sunt conștienți că nu toată lumea este dispusă să ajute așa cum ar fi ei dispuși să facă acest lucru, prin urmare să se protejeze așa cum pot.

F L O R I N = 6 + 3 + 6 + 9 + 9 + 5 = 38 = 11 = 1 + 1 = 2

Purtătorii numelui Florin se străduiesc să nu rămână blocați la orice pas pe care-l fac, analizează din timp opțiunile, pentru a alege cea mai bună metodă de acțiune. Ei sunt de părere că este mereu mai bine să previi, decât să ajungi în punctul în care este prea târziu.

Purtătorii acestui nume reușesc să îmbine sensibilitatea cu pragmatismul. Se presupune că aceste persoane au două fețe, însă știu mereu la care dintre acestea să apeleze pentru a ajunge unde își doresc, fără a profita de cei din jur și fără a-i afecta pe aceștia într-un anumit mod.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Un comentariu la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI FLORIN”

Lasă un comentariu