SEMNIFICAȚIA NUMELUI GABRIEL

GABRIEL

Numele Gabriel reproduce un vechi nume propriu de origine ebraică – Gabriel. Gabar înseamnă a fi puternic, iar El reprezintă numele divinităţii. Astfel, semnificaţia numelui este “Dumnezeu este puternic”, “Dumnezeu este puterea mea”.

Sfântul Arhanghel Gavriil este un personaj foarte important în credinţă creştină. Sf. Arh. Gavriil este mesagerul Domnului, dar şi cel ce ţine piept demonilor şi răului. În icoane este înfăţişat purtând în mână o floare, căci la Bunavestire, Sfântul Arhanghel Gavriil a întâmpinat-o pe Maica Domnului cu o floare de crin şi cu vestea minunată ca ea, Fecioară Maria, avea să-L aducă pe lume pe Pruncul Iisus.

„Eu sunt Gabriel şi am fost trimis ţie să-ţi binevestesc acestea.” – Sfânta Evanghelie după Luca.

Mai mult decât atât, în credinţa islamică se spune că îngerul Gabriel a relevat învăţăturile Coranului lui Mohamed şi a trimis numeroase mesaje profeţilor, aducându-le la cunoștiință sarcinile ce le aveau de îndeplinit. Îngerul Gabriel este considerat conducătorul celor patru îngeri favoriţi ai Domnului şi o reprezentare a spiritului adevărului, în unele interpretări fiind văzut că o personificare a Sfântului Duh. De asemeni, Gabriel este menţionat în textele din religia Bahá’í, în special în lucrarea mistică “Cele şapte văi”.

Gabriel este un bărbat seducător, plăcut, sociabil, comunicativ, vesel şi zâmbitor. Principalele sale calităţi sunt: sensibilitate, tact, emotivitate şi toleranţă. Lui Gabriel i-ar plăcea ca toată lumea din jurul lui să fie fericită. Viaţa afectivă este esenţială pentru Gabriel. În momentul în care se simte neînţeles sau dacă consideră că nu este iubit, Gabriel pierde o bună parte din energie, ratează unele oportunităţi. Destul de curios, Gabriel este interesat de o mulţime de lucruri, ceea ce îl determină să abordeze domenii numeroase.

Gabriel are o voce frumoasă. Fermecător, are arta de a ieşi basma curată din orice situaţie dificilă. Este adaptabil, într-un cuvânt, extrem de simpatic. Receptiv, fin psiholog, Gabriel simte imediat o atmosferă familială tensionată, fapt ce îl perturba. Astfel, are tendinţa de a se închide în sine sau să se refugieze într-un fel sau altul (în vis, muzică, poezie sau chiar droguri). Gabriel este stimulat de mediul afectiv şi participa cu plăcere la activităţile colective.

G A B R I E L = 7 + 1 + 2 + 9 + 9 + 5 + 3 = 36 = 3 + 6 = 9

Frumuseţea, arta, confortul şi călătoriile sunt necesare echilibrului său. În dragoste, Gabriel este o persoană tandră, blândă şi iubitoare, pentru care întemeierea unei familii este importantă. Gabriel este capabil de sacrificii personale însă este totodată exigent, perfecţionist, maniac chiar. Femeia perfectă este rarisimă.

După cum am văzut, familia joacă un rol important în viaţa lui Gabriel şi poate fi la originea alegerii profesionale. În caz contrar, ar putea fi tentat de o profesie cu caracter comercial sau de o profesie aflată în legătură cu cuvintele sau scrierea, sau comunicarea. Şi profesiiile din mass-media sau audiovizual, cele în raport cu călătoriile, confortul, imobiliarele, bucătăria, gastronomia sau restaurarea l-ar putea interesa pe Gabriel.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu