SEMNIFICAȚIA NUMELUI GHEORGHE

GHEORGHE

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Etimologia numelui Gheorghe provine din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, foarte răspândit la romani, dar şi la celelalte popoare creştine, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „ Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.”

Derivate: George, Georgeta, Geo, Geta, Gina, Gelu, Gică, Iordache, Georgiana, Iorga şi multe altele.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ( + 296 ) este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr cariera armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. Numit conducătorul unei armate, Sfântul Gheorghe a luptat în numeroase războaie, fiind apreciat de împărat. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Dar Sfântul Gheorghe apare cel mai des în icoane omorând un balaur sinistru. Se povesteşte că demult, s-a ivit din undele învolburate ale unei ape, un monstru cumplit care mânca oamenii ce treceau pe lângă apa aceea. Toţi erau ingrozitit şi nu-şi mai puteau duce traiul pe acele meleaguri. Prin minune, însă, a apărut Sfântul Gheorghe, în chip de ostaş luminos, călare pe un cal şi cu o suliţă în mână. Repezindu-se spre fiara, a răpus-o dintr-o lovitură. De atunci Sfântul Gheorghe este pictat în icoane cum răpune balaurul. În acest fel icoana ne spune că binele învinge întotdeauna raul. În lume există multe lucruri cumplite, dar mai devreme sau mai târziu, Dumnezeu le pune capăt. Dacă ne rugăm cu credinţă, sfinţii ne sar imediat în ajutor, iar răul şi necazul din viaţa noastră se risipesc ca un fum. Icoana Sfântului Gheorghe ne îndeamnă la luptă împotriva răului şi a păcatului, amânându-ne că, de fapt, creştinul este un „ostaş” al lui Hristos, ce lupta mereu cu ispitele. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este un exemplu de bărbăţie şi curaj, fiind şi protectorul armatei, iar sărbătoarea sa este primăvara, pe data de 23 aprilie, zi prăznuita de sute de ani, cu mare sfinţenie, de toţi romanii.

G H E O R G H E = 7 + 8 + 5 + 6 + 9 + 7 + 8 + 5 = 55 = 10 = 1

O structură numerică mai rar întâlnită, numele Gheorghe este compus din vibrații de la 5 la 9, ceea ce amplifică robustețea, tăria de caracter, ambițiile înalte, dar și încăpățânarea și visarea cu ochii deschiși. Gheorghe inspiră încredere în forțele proprii, arată că știe ceea ce face la fiecare pas și nu dă înapoi odată ce a luat o decizie. Este capabil să ducă o treabă până la capăt, și se încăpățânează să o facă așa cum și-a propus, indiferent de consecințe.

Este un bun strateg și își planifică cu atenție fiecare mișcare iar atunci când acționează o face fără ezitare. Rezultatele sale sunt radicale, ori obține exact ceea ce și-a dorit, ori ajunge să greșească impardonabil.

Are calități de lider și de conducător dar e necesar să învețe munca de echipă.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu