SEMNIFICAȚIA NUMELUI ILIE

ILIE

Ilie provine din numele latin Elis, cu varianta grecească ‘Hλίας, avându-şi originea în ebraicul אליהו, adică Eliyahu, având semnificaţia de „Yahweh este Dumnezeul meu”, sau „Dumnezeu este Domnul meu”.

Acest nume a devenit notoriu graţie Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.
Întrucât acest sfânt era un personaj foarte popular în poveştile medievale occidentale, acelaşi nume fiind purtat de şi de câţiva sfinţi timpurii, numele de Ilie a fost extrem de răspândit în Europa Evului Mediu.

Numele Ilie apare în mai multe obiceiuri religioase evreieşti, el fiind invocat la sfârşitul Sabatului, în vremea ritualului săptămânal Havdalah, la Paştele Seder şi în ritul circumciziei cunoscut sub numele de Brit Milah. De asemenea, numele de Ilie este regăsit în numeroase texte străvechi, inclusiv în literatură rabinică şi în Talmudul babilonian.

În Noul Testament, Sfântul Ilie este comparat cu Iisus şi Ioan Botezătorul, unii interpreţi considerând că atât Hristos, cât şi Ioan Botezătorul au fost de fapt manifestări ale Sfântului Ilie.

În Coran se vorbeşte despre Ilie sub forma unui nume puţin diferit, spunându-se despre el că s-a rugat lui Dumnezeu să îi distrugă pe credincioşii lui Baal şi că a avut o viaţă exemplară.

Sfântul Prooroc Ilie se bucura de mare cinste la poporul roman. Sfântul Ilie este un mare prooroc din secolul al IX-lea i.H., care a făcut multe şi mari minuni datorită credinţei sale profunde. Atunci când ţara se afla în secetă mare, Sfântul Ilie a înălţat rugăciuni până când altarul pregătit pentru jertfe s-a aprins singur, cu foc venit din cer, iar ploaia a început să cadă, ca o binecuvântare. Sfântul Ilie nu a murit ca orice om, ci, spre sfârşitul vieţii a fost ridicat la cer într-un car de foc. A rămas pentru noi un exemplu de credinţa şi incredre în Dumnezeu, care totdeauna asculta rugăciunile celui cu adevărat credincios: „Şi a ascultat Domnul glasul lui Ilie.” – Sfânta Scriptură. Sărbătoarea Sf. Ilie e pe 20 iulie.

I L I E = 9 + 3 + 9 + 5 = 26 = 8

Ilie este un bărbat ferm, hotărât, energic, care nu pierde vremea cu lucruri mărunte. Este un om dintr-o bucată și asta se vede cel mai bine în comportamentul său. Atunci când se implică într-o activitate, o va face în felul personal, sau nu o va face deloc. Nu este un bun ascultător pentru că are un caracter competitiv și este în stare să facă multe compromisuri pentru a obține rezultatul dorit.

Ilie nu iubește neapărat să fie în centrul atenției sau înconjurat de prieteni însă datorită caracterului său întreprinzător, știe că are nevoie de oameni pentru a ajunge acolo unde și-a propus, astfel încât își va însuși tot felul de subtilități pentru a-i manipula pe cei din jurul său.

Te poți baza pe un prieten ca Ilie atâta vreme cât are și el ceva de câștigat din respectiva colaborare, altfel, fii sigur că în spatele zâmbetului său, ți-a luat-o deja cu mult înainte.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu