SEMNIFICAȚIA NUMELUI IOANA

IOANA

Proveniența numelui Ioana este de origine ebraică, fiind asociat cu numele Jahve (Ilie) și cu cuvântul „hanan” care semnifică „a face o favoare” sau „a avea milă”.

O altă legătură existentă este cu cea a cuvântului „Johanan”, care are la origine o formulă de mulțumire ce a fost adresată divinității pentru faptul că aceasta a favorizat aducerea pe lume a unui copil, care a fost așteptat cu nerăbdare de către părinți.

Numele Ioana este asociat, de asemenea, și cuvântului „jo”, care este o prescurtare a lui Jehovah, dar și cu „hanan”, care își are originea în Johanan (anterior menționat), ce vine tradus în cuvântul „milostiv”.

Fiind asociat cu personaje biblice, dar și cu cuvântul „milostiv”, purtătoarele acestui nume au, dincolo de aparența unei persoane puternice, o sensibilitate aparte, își caută mereu echilibrul interior și au un puternic simț al responsabilității, iar aspirațiile lor nu sunt unele foarte des întâlnite.

Aceste persoane poartă mereu grija celor din jur, în special a celor dragi, simțind mereu nevoia de a se apropia de ele, dar și de a se simți apreciate.

Chiar dacă sunt sensibile, aceste persoane manifestă sete pentru putere și simt mereu nevoia stabilității, motiv pentru care idealurile lor în viață sunt, uneori, destul de sus țintite, însă își dedică o mare parte din viață atingerii acestora.

Purtătoarele numelui Ioana se simt întotdeauna responsabile față de îndeplinirea sarcinilor care le-au fost înmânate și vor mereu să realizeze fapte mărețe care pot fi de folos și altor persoane, nu numai lor. O caracteristică a acestor persoane este seriozitatea, care pare să nu le lipsească, mai ales că acestea sunt ghidate de simțul responsabilității.

Una dintre confruntările lor este reprezentată de dorința de a ocupa o poziție importantă, care să le permită să conducă și să domine, ceea ce subliniază încă o dată setea lor pentru putere.

Putem afirma, așadar, faptul că numele Ioana este asociat acelor persoane care vor să aibă putere, capacitatea de a conduce, dar care în același timp sunt persoane sensibile, atente la persoanele din jur și la grijile pe care le au acestea, în special atunci când vine vorba cei care le sunt dragi.

I O A N A = 9 + 6 + 1 + 5 + 1 = 22 = 4

Ioana adoptă o atitudine extremistă şi rezervată. Există cazuri în care Ioana face lucrurile doar pe jumătate din cauza unor blocaje sau inhibiţii care nu o lasa să continue. Duşmanul superficialităţii, Ioana este o persoană de încredere pe care persoanele din jurul său se pot baza în orice situaţie. Moralitatea sa este strictă și se ghidează principii stabile. Ioanei nu îi este teamă să îşi asume riscuri.

Pune mare preţ pe libertatea să, îi plac schimbările şi călătoriile cu condiția ca ea să fie cea care pune la punct ultimele detalii. Confortul material îi oferă siguranţă. În ceea ce priveşte dovezile de dragoste, de afecţiune şi tandreţe acestea sunt aproape inexistente deoarece Ioana este o persoană pudică şi rezervată. Un buchet de flori nu este de ajuns să o emoţioneze.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu