SEMNIFICAȚIA NUMELUI LAURA

LAURA

Numele provine din latină: laur. În vechime coroniţă din frunze de laur (dafin) era aşezată pe capul împăraţilor, al poeţilor şi al învingătorilor, laurul devenind astfel simbolul victoriei, de unde vine şi cuvântul laureat, adică cel care a luat un premiu sau o distincţie.

Laura este un prenume feminin modern popular în onomastica noastră. Numele are o istorie interesantă. În epoca imperială romanii foloseau numele masculin – Laurus, considerat de marea majoritate a specialiştilor drept o formaţie pe baza substantivului laurus ce însemna – laur.

Sfântul Lavrentie sau Laurenţiu (+258) este unul dintre cei mai cunoscuţi martiri ai Bisericii, fiind admirat şi venerat nu doar pentru curajul sau în faţa morţii, ci şi pentru viaţa pe care a dus-o. Diacon fiind, Sfântul Lavrentie avea sarcina de a se ocupa de cei săraci şi flămânzi, de văduve şi copii orfani. Exemplu de dăruire şi bună chibzuială, Sfântul Lavrentie este pentru noi toţi o chemare şi un îndemn la dragoste creştină, la milostenie şi fapte bune. Sărbătoarea Sfântului Mucenic Lavrentie este 10 august.

Laura este o apariţie şarmantă, sofisticată. Totuşi, sub această aparență se poate ascunde o altă față a ei. Hotărâtă, energică, ea caută prin diferite mijloace să deţină controlul, şi poate deveni o adevărată expertă în manipulare.

Un anume sex-appeal, o apariţie fermecătoare şi sofisticată. Laura este mereu cu zâmbetul pe buze. Cu toate acestea, în spatele unei aparenţe simpatice, se ascunde o femeie destul de dificilă. Determinată, energică, Laura caută mereu, într-un fel sau altul, puterea. Acest lucru s-ar putea traduce printr-o latură combativă, curajoasă şi temerară, printr-un anumit spirit de contradicţie. De altfel, majoritatea femeilor care poartă numele de Laura sunt experte în arta manipulării.

Laura ştie să sesiseze toate oportunităţile care îi apăr în cale şi să profite din plin de ele. Lumea materială nu îi este indiferentă Laurei, posedă un simţ acut al afacerilor şi nu va renunţa niciodată la interesele sale, oricât i-ar fi de greu. Mai degrabă nerăbdătoare, grăbită, impulsivă, Laura are uneori tendinţa să gândească pe termen scurt. Laura se concentrează asupra momentului prezent fără să se gândească mereu la ceea ce va urma. Drept urmare, drumul său în viaţă nu este întotdeauna liniar, este presărat cu o mulţime de obstacole, ceea ce poate duce la instabilitate.

L A U R A = 3 + 1 + 3 + 9 + 1 = 17 = 1 + 7 = 8

Are tendinţa să caute facilitatea ceea ce şi reuşeşte de cele mai multe ori deoarece Laura este o femeie norocoasă. Laura nu este întotdeauna organizată, nici disciplinată, nu suportă constrângerile, ierarhia, ordinile şi criticile. Susceptibilă, Laura va reacţiona de cele mai multe ori agresiv sau violent în situaţiile în care ceva nu îi convine. Forţa sa rezidă în capacitatea de adaptare. Laura are o enormă forţă de persuasiune.

Posesivă şi autoritară, părinţii îi vor rezista destul de greu, îi vor face mereu pe plac. Le recomand părinţilor cu fetiţe ce poartă numele de Laura să îi ofere acesteia o educaţie strictă încă de la o vârstă fragedă, insistând în special pe noţiunea de disciplină, punctualitate, muncă şi ascultare. Dansul este activitatea pe care părinţii ar trebui să o favorizeze.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

3 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI LAURA”

  1. Andreea Larisa e numele meu, am observat ca nu imi plac persoanele care au numele Larisa 😀
    M-am gandit sa imi modific numele,
    Ar fi mai de bun augur Lari? Sau Isa? sau Andreea?
    Multumesc

    Răspunde

Lasă un comentariu