SEMNIFICAȚIA NUMELUI LAURENȚIU

LAURENȚIU

Supranumele Laurentius şi Laurentia, foarte vechi şi frecvente în onomastica latină, au îndepărtate ecouri în mitologie. Laurentia sau Acea Laurentia, veche divinitate romană, mamă a larilor (sanscr. akka „mama”), după unele legende, ea este soţia pastorului Faustulus şi în această calitate i-ar fi hrănit pe Romulus şi Remus. Probabil, la origine, un adjectiv care indică apartenența locală, Laurentius este considerat, aproape în unanimitate, derivat din toponimul Laurentum, numele unuia dintre cele mai vechi oraşe ale Peninsulei Italice, neidentificat însă până astăzi şi pus în legătură, prin tradiţie, cu lat. Laurus laur, dafin. Cum, atât numele comun cât şi toponimul sunt preromane, explicarea radicalului lor printr-un cuvânt latin nu poate fi acceptată, dar legătura cu numele cunoscutei plante de origine mediteraneeană nu poate fi cu totul îndepărtată, mai ales dacă avem în vedere că şi laur este considerat un foarte vechi cuvânt preindo-european. O altă încercare de a explica pe Laurentius, un probabil supranume atribuit membrilor societăţilor atletice, ajunge în ultimă instanţă tot la necunoscutul cuv. laur.

Simbolizând ideea de victorie a noii credinţe, Laurentius şi Laurentia au fost nume predilecte şi la creştinii din primele secole ale erei noastre.

Laurenţiu tinde să îşi refuleze emoţiile acuzat fiind de răceală, insensibilitate deoarece nu îi place să îşi arate fragilitatea şi vulnerabilitatea. O educaţie ce implică tandreţe, securitate afectivă, simţul responsabilităţii se impune. Laurenţiu va fi un frate mai mare ideal pentru fraţii şi surorile sale.

L A U R E N Ț I U = 3 + 1 + 3 + 9 + 5 + 5 + 2 + 9 + 3 = 40 = 4

Lui Laurenţiu îi place să strălucească în societate, să fie admirat şi să seducă. Este o persoană perfecţionista şi dornică să ocupe primul loc în orice situaţie. Ambiţia să este nemăsurată. Din punct de vedere sentimental, lui Laurenţiu îi va fi destul de greu să îşi găsească o parteneră de viaţă deoarece este destul de exigent. Preferă să se lase descoperit, ghicit de o femeie. Laurenţiu se va strădui, de-a lungul vieţii, să păstreze un echilibru între valorile de dependenţa şi independentă de care vorbeam mai sus, mai ales dacă şi partenera de viaţă oscilează între aceste două tendinţe.

Laurenţiu va fi atras de profesiile creative sau de cele legate de estetică, tot ce ţine de sfaturi, ascultare, cariere ce necesită colaborarea cu oamenii de tot genul (mediator, profesor, asistent social). De asemenea, o meserie în domeniul psihologiei sau parapsihologiei poate fi posibilă.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu