SEMNIFICAȚIA NUMELUI LAVINIA

Lavinia

Lavinia nu este un nume specific românesc, în schimb datează din epoca preromană, are origine latină, cu semnificația femeie din Roma și are o tradiție îndelungată la romani.

Conform legendei, fiica regelui Latinusregele din Latium şi a Amatei, Lavinia, era soţia lui Enea Aeneas. De foarte multă vreme, Lavinia a fost pus în legătură cu toponimul Lavmium, veche aşezare italică, considerată de unii specialişti că identică cu Laurentium.

Enea şi Lavinia au avut un fiu, Silvius. Enea a dat numele oraşului Lavinium după ea.

Lavinia este o femeie idealistă și romantică. Dacă este îndreptată din copilărie către ştiinţele umaniste, se va transforma într-o luptătoare, apărând domenii cum sunt: drepturile omului, ecologia, protejarea animalelor. Toate acestea presupun talent oratoric dezvoltat, lipsa tracului și curajul de a face un pas în față.

Lavinia este entuziastă şi sociabilă. Feminină şi cocheta, narcisistă, seducătoare. Lavinia este uneori capricioasă şi schimbările sale de spirit îi derutează pe cei din anturajul său. În realitate, afectivitatea este cea care îi domină întreaga viaţă şi caracterul său este influenţat de emoţiile sale.

Derutantă, Laviniei îi plac schimbările, nu suporta rutină şi monotonia. De exemplu, dacă azi o vezi blondă cu părul lung, o săptămână mai târziu, Lavinia apare brunetă cu părul scurt. De asemenea, Laviniei îi place să schimbe des atât locința cât și partenerul de viață.

Pentru Lavinia viaţa este un joc iar noţiunea de muncă, ordine, metodă şi supunere nu există. Lavinia este excelentă la matematică. Riscă să fie o guralivă, visătoare şi dezordonată. Iată de ce părinţii trebuie să îi ofere o educaţie fermă şi strictă încă de la o vârstă fragedă.

L A V I N I A = 3 + 1 + 4 + 9 + 5 + 9 + 1 = 32 = 3 + 2 = 5

Laviniei îi place să seducă, să râdă şi să se distreze. Viaţă sentimentală este importantă pentru ea. Apreciază lucrurile frumoase, bijuteriile şi luxul. Adeptă a schimbării, călătoriile şi aventurile o fascinează, dar şi lucrurile neprevăzute. Mobilitatea o caracterizează pe Lavinia pentru că şi-ar dori să călătorească în permanenţă. Prietenia şi contactul cu oamenii sunt preponderente. Relaţiile sale evoluează odată cu timpul, fidelitatea nu este principala să calitate.

Fantezistă, Lavinia nu este făcută să fie funcţionară. Când este motivată, poate munci ore bune fără să simtă trecerea timpului său oboseala. Însă, dacă nu este motivată, are tendinţa să fie superficială. Va fi atrasă de profesiile în legătură cu moda, creaţia, artizanatul sau de profesia de stewardesa sau ghid turistic.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu