SEMNIFICAȚIA NUMELUI MARIA

MARIA

Maria este unul dintre cele mai întâlnite şi mai frumoase nume, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Deși este purtat de Maica Domnului, semnificația numelui Maria este alta pentru lingviști. Aceștia cred că el provine de la numele ebraic Maryam, care se traduce prin „copil dorit”. În interpretarea latină, semnificația numelui Maria este „stea de mare”.  În accepțiunea evreiasă semnificația numelui Maria este „mare a amărăciunilor” iar etmologia egipteană face referire la “mry – iubit” sau “mr – iubire” Deși semnificația numelui Maria este una foarte specială pentru creștini, începând cu secolul al IV-lea, multă lume a evitat să-l aleagă pentru botezul copiilor, deoarece le era teamă să nu denigreze imaginea Fecioarei Maria.

Pentru orice fată sau femeie este o binecuvântare să poarte acest sfânt nume, ce arată dragoste, ocrotire şi smerenie, căci doar cel simplu, iubitor şi smerit poate fi îndrăgit şi iubit de cei din jur. „Iubirea! Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca până la El.” Michelangelo Buonarotti.

Maica Domnului este pentru creştini icoana dragostei fără sfârşit, ea rugându-se fără încetare pentru noi, oamenii. Este o pildă vie de sfinţenie, de bunătate şi smerenie. 

Maria este o femeie cu o personalitate aparte. Este o fire rezervată căreia îi place să cultive misterul. Această femeie enigmatică este afectuoasă chiar dacă câteodată nu găseşte cuvintele potrivite pentru a se exprima. Cu toate acestea, emoţiile, sentimentele şi comunicarea sunt importante pentru ea. Maria este când cerebrală, introspectivă şi intelectuală, când activă şi energică.

M A R I A = 4 + 1 + 9 + 9 + 1 = 24 = 2 + 4 = 6

Maria este o femeie simpatică şi afectuoasă, impulsivă câteodată, când ceva nu este pe placul său. Dacă în familia sa nu domneşte armonia, Maria va fi extrem de afectată. În acest caz, se va refugia în vise sau în studiu, va încerca să se izoleze de lume şi să îşi reprime sensibilitatea, va fi extrem de marcată. Cu alte cuvinte, mediul familial este esenţial pentru dezvoltarea sa armonioasă şi pentru echilibrul său psihic.

Maria caută înainte de toate contactul cu oamenii, dovedindu-se a fi serviabilă şi prietenoasă. Îi place să iasă împreună cu prietenele sale, este o excelentă confidentă, disponibilă mereu şi o bună sfătuitoare. Este o femeie pasională, capabilă de tandreţe, de tact dar şi de pasiune. De altfel, maternitatea este un lucru deosebit de important pentru ea.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu