SEMNIFICAȚIA NUMELUI MARIANA

MARIANA

În aramaică, Maryam înseamnă doamnă, stăpână. După Fericitul Ieronim, în ebraică, numele s-ar compune din mar, ce înseamnă picătură plus yam ce înseamnă mare, deci „picătură de apă de mare„.

Numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi şi de origine străveche egipteană, provenind din verbul mri, a iubi, cu sufixul afectiv ebraic – am, deci cea dragă, cea iubită.

Originea numelui Mariana este un subiect destul de controversat, multă lume afirmând faptul că acest nume este, de fapt, o combinație între numele Maria și Ana.

Purtătoarele acestui nume sunt caracterizate printr-o sensibilitate care este una ieșită din comun, însă cu toate acestea sunt puternice și reușesc să nu lase grijile și problemele să pună stăpânire asupra lor.

Poartă mare grijă față de familiile lor și încearcă mereu să le ofere condiții de siguranță și armonie pentru a nu le lăsa să sufere sau să fie afectate de acțiunile care provin din partea unor factori externi.

Sunt foarte afectuoase și ar fi în stare să sufere dacă este nevoie, dacă aceasta ar fi singura modalitate prin care ar putea să-i ajute pe cei la care țin cu adevărat. Chiar dacă sunt persoane generoase și sufletiste, acestea nu se lasă călcate în picioare de cei care au intenții rele și știu mereu cum anume să acționeze în astfel de cazuri, fără a fi văzute în postura unui personaj negativ.

Armonia este tot ceea ce caută oriunde merg și nu se lasă niciodată influențate de factorii negativi, reușind mereu să privească înainte și să fie optimiste și pozitive.

Activă, comunicativă şi adaptabilă, Mariana este o persoană simpatică şi fermecătoare. Sociabilă, Mariana nu este nici prea introvertită, nici prea extrovertită. Neîncrezătoare uneori, Mariana are nevoie de siguranţă şi stabilitate pentru a putea merge mai departe. Odată cucerită de amici sau de o persoană de sex opus, Mariana se dovedeşte a fi pur şi simplu delicioasă şi vorbăreaţă.

M A R I A N A = 4 + 1 + 9 + 9 + 1 + 5 + 1 = 30 = 3

Independenţa este extrem de importantă pentru Mariana. Vesela şi optimistă, Mariana are simţul umorului, îi plac jocurile de tot felul, distracţia şi plăcerile vieţii, ştie să îşi distreze şi să îşi bine dispună anturajul. Mariana trece rapid de la o activitate la alta, cu o deosebită facilitate.

Adesea intelectuală, Mariana este un spirit analitic, introspectiv, axată pe schimbare. AdorĂ tot ceea ce este ieşit din comun.

Comunicarea pare principalul atu al Marianei, calitate ce o va ajuta enorm şi în domeniul profesional.  

Mariana îşi va găsi destul de greu o profesie care să o satisfacă din toate punctele de vedere, atât financiar cât şi profesional. Însă, dacă are norocul să o găsească, i se va dedica trup şi suflet.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

16 comentarii la „SEMNIFICAȚIA NUMELUI MARIANA”

  1. Este mai mult decat adevarat, totul este amplificat in diverse situatii din dorinta de atinge perfectiunea, rezultat care dezvolta o mandrie de sine, bucurie a reusitei, care-mi amplifica increderea in sine, am mare nevoie de asta, avand in vedere ca iubirea-i relativa din partea altora, ma axez pe Iubirea de sine, invatand din experientele proprii! Multumim draga Maestre Eduard Agachi, sa fii Binecuvantat!

    Răspunde

Lasă un comentariu