Ziua de naștere 10 martie

10 martie – ziua exploratorilor spirituali

Cei născuţi în ziua de 10 martie sunt persoane profunde şi sentimentale. Drumul lor spre succes este lipsit de pretenţii. Sunt preocupaţi mai ales de înţelegerea propriei persoane şi acordă mai puţină importanţă norocului, puterii sau faimei. Aceasta nu înseamnă însă că persoanele născute pe 10 martie sunt prea îngăduitoare cu propria persoană sau prea preocupate de ei înşişi. Dimpotrivă, le place să se distreze alături de prieteni şi sunt foarte fericiţi atunci când ocupă o poziţie centrală în familie şi sunt înconjuraţi de influenţe educative şi protectoare.

Sensibilitatea nativilor din 10 martie este destul de pronunţată. Ei pot fi răniţi foarte uşor, simt respingerea în mod acut şi vor ceva mai mult de la viaţă decât să trăiască în linişte cu semenii lor. Oricum, naivii care au trecut prin episoade traumatice în timpul copilăriei, au fost răniţi profund de părinţi sau au fost supuşi unui sistem moral prea rigid în primii ani ai vieţii pot avea tendinţa de a se retrage din lume într-un spaţiu privat şi inaccesibil din punct de vedere emoţional.

Datorită sensibilităţii lor, nativii vor cunoaşte suişurile şi coborâşurile vieţii şi sunt predispuşi să se orienteze spre interior, spre cunoaşterea şi înţelegerea propriului suflet. Prin dezvoltarea laturii interioare, ei îşi vor cultiva empatia pentru durere şi suferinţă. Din acest motiv, mulţi dintre indivizii născuţi în această zi optează pentru o carieră orientată către prestarea de servicii. Nativii mai evoluaţi ai accestei zile arată o mare compasiune şi bunătate faţă de ceilalţi. În calitate de părinţi, persoanele născute pe 10 martie au tendinţa de a fi protectori şi înţelegători, dar nu trebuie să exagereze cu spiritul protector.

În general, nativii zilei de 10 martie pun înainte de orice considerentele personale. De asemenea, pentru că sunt atât de bine dezvoltaţi în plan emoţional, este posibil să neglijeze dezvoltarea voinţei şi tăria minţii. Drept urmare, pot avea o evoluţie mai înceată sau chiar pot stagna din cauza lipsei dorinţei puternice sau a capacităţii de a îmbunătăţi circumstanţele. Pentru cei mai puţin talentaţi sau mai puţin dotaţi dintre nativi, pasivitatea şi toleranţa exagerată pot reprezenta o piedică.

Punând accent mai mult pe interior decât pe exterior, persoanele născute pe 10 martie sunt orientate către un sistem de valori ideal şi lipsit de materialism. Totuşi, ei simt nevoia de siguranţă şi de comfort, nevoi care devin tot mai evidente pe măsura trecerii timpului. Pericolul constă în acest caz în faptul că vor stagna şi nu vor reuşi să continue evoluţia personală. Este adevărat că explorarea lumii emoţionale interioare (a lor şi a altora) le acutizează sensibilitatea, dar nu trebuie să devină un mod de a scăpa de exteriorizarea personalităţii proprii sau de a evita hotărârile cruciale.

sursa: internet

Distribuie pe:

Lasă un comentariu