Ziua de naștere 14 martie

Ziua de naștere 14 martie – ziua relativităţii

 Persoanele născute pe data de 14 martie au tendinţa de a se înţelege pe ei înşişi raportându-se la ceilalţi. Poziţia lor într-o familie sau într-un grup social este extrem de importantă pentru ei deoarece acest lucru le defineşte rolul şi reprezintă structura activităţilor lor de zi cu zi. Din punct de vedere ideologic, tind să fie deschişi mai multor abordări şi de aceea li se va părea greu să susţină puncte de vedere absolute. Pentru cei născuţi în ziua de 14 martie este o adevărată „specialitate” să îşi schimbe părerea. Chiar şi cei care au aderat la un anumit set de principii vor rămâne deschişi la alternativa studierii şi modificării acestora dacă se ivesc circumstanţe adecvate.

Nativii mai evoluaţi ai zilei de 14 martie sunt capabili să ia în considerare simultan mai multe planuri diferite ale existenţei, fie emoţional, fizic său spiritual. De asemenea, sunt interesaţi de relaţia dintre lumea personală (preocupări pentru aici şi acum) şi lumea universală (principii stabile, eterne). Majoritatea persoanelor născute pe 14 martie cred cu adevărat în câteva principii absolute. Ei pot lupta o viaţă întreagă încercând să descopere care este locul lor. Nativii recunosc că inclusiv cel mai mărunt fapt din viaţa poate fi privit din diverse puncte de vedere. De aceea, pot fi frustraţi în încercarea de a reconcilia puncte lor de vedere diferite.

Deoarece le place să rămână independenţi şi de obicei nu se grăbesc să se alăture unei cauze sau să se alieze cu un grup, nativii zilei de 14 martie trebuie să aibă grijă să nu fie consideraţi de ceilalţi distanţi sau superiori prin atitudinea afişată. Deşi au un simţ al umorului fin şi nu le este frică să îşi exprime părerile cu tărie, sunt într-o oarecare măsură precauţi atunci când este vorba să îşi ofere prietenia.

În viaţa particulară, cei născuţi pe 14 martie au tendinţa de a fi persoane deschise, înţelegătoare şi tolerante deoarece ştiu că nimeni nu poate avea dreptate absolută într-o situaţie dată şi că trebuie luate în consideraţie toate punctele de vedere. Totuşi, au şi tendinţa de a idolatriza obiecte ale afecţiunii lor pe care nu le pot avea. Indiviizii mai puţin evoluaţi născuţi în această zi au adesea necazuri atunci când fac favoruri membrilor familiei şi sunt în general predispuşi să se complacă în evaluări relative în care o persoană are de pierdut prin comparaţie cu alta.

Cea mai mare reuşită a nativilor zilei de 14 martie ar fi să poată aprecia pozitiv meritele unei anumite persoane sau ale unui anumit lucru fără a avea nevoie de comparaţie. Ei admit atât asemănarea, cât şi diferenţele care caracterizează atât persoanele cât şi lucrurile.

sursa: internet

Distribuie pe:

Lasă un comentariu