Ziua de naștere 14 octombrie

14 octombrie – ziua moderaţiei

Moderaţia este o temă recurenta în vieţile nativilor zilei de 14 octombrie. Nu putem spune că nativii sunt nişte persoane plictisitoare sau conservatoare, însă urmărea unui drum, aflat între pericol şi comportament excesiv, este într-adevăr o mare provocare pentru aceşti nativi. Când cei născuţi astăzi se îndepărtează de ceea ce este drept şi sigur şi cel mai adesea dau de necaz. Totuşi, doar prin asemenea greşeli ei vor creşte şi vor învăţa să întoarcă lucrurile în avantajul lor în viitor. Într-un fel, nativii zilei de 14 octombrie sunt în siguranţă. Ei sunt extrem de potriviţi pentru o viaţă moderată. Însă, în cele din urmă, echilibrul şi moderaţia îi poate priva nu numai de experimentarea eşecurilor şi trăirilor emoţionale, dar şi de unele din lucrurile extrem de fericite pe care viaţa le poate oferi.

Persoanele mai evoluate născute pe data de 14 octombrie afişează un calm şi o reticență destul de pronunţate. Să aibă destul timp în tot ceea ce fac este extrem de important pentru ei deoarece urăsc să fie grăbiţi de ceilalţi. Uşurinţă de a se exprimă verbal este rareori punctul lor forte. Astfel, ei vor încerca să se exprime prin imagini vizuale, prin scris, muzică şi posibil prin exemplul personal, pe care îl vor exprima în diferite ocazii. Aptitudinile de comunicare şi criticare a muncii celorlalţi şi comentare a vieţii în general sunt debuşeuri importante pentru latura lor intelectuală extrem de dezvoltată. Cei născuţi astăzi nu sunt foarte orientaţi spre latura fizică. Natura lor fizică sau talentele lor pot rămâne în umbra sau cel puţin să nu facă o impresie prea deosebită încă de la început. Descoperirea unei sexualităţi excitante, naşterea copiilor, suferirea unor accidente sau boli sau chiar înclinaţia spre un sport pot aduce aceşti indivizi orientaţi spre intelect din nou cu picioarele pe pământ.

Nativii zilei de 14 octombrie au tendinţa de a conduce casa, dar rareori într-o manieră agresivă sau autoritară, cel mai adesea acţionând din spatele scenei. Ei nu sunt prea ataşaţi de obiectele fizice sau de problemele materiale, dar casele lor sunt foarte importante pentru ei. Adesea îşi vor extinde activitatea profesională şi acasă. În viaţa lor particulară, nativii pot fi destul de mulţumiţi cu o relaţie monogamă. Ei trebuie să se ferească de capcanele izolării şi subordonării exprimate de personalităţile mult mai dominante (în general de ale unei femei).

Nativii zilei de 14 octombrie sunt capabili să ofere o mare stabilitate vieţii lor de familie, prietenilor, colegilor şi grupului lor social. Le place să facă parte din spectacolul sau teatrul vieţii, dar mult mai frecvent vor activa în calitate de manageri, decât de vedete.

Aici intevine un paradox interesant deoarece, deşi nativii zilei de 14 octombrie pot fi personalităţi oarecum statice, tema călătoriei figurează destul de evident în vieţile lor. Persoanele născute astăzi îşi petrec destul de rar anii de maturitate acolo unde s-au născut şi au crescut. În cazul nativilor mai evoluaţi, călătoriile vieţii nu înseamnă numai mişcare fizică, dar reprezintă şi simbolul spiritului de libertate. Datorită trăsăturilor lor stabile şi echilibrate, prea mulţi dinte cei născuţi astăzi au tendinţa de a fi mulţumiţi de ei înşişi şi de a stagna. Ei trebuie să încerce să se menţină ocupaţi şi să îşi stabilească pentru ei înşişi standarde ridicate şi obiective pe care să le îndeplinească.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu