ZIUA DE NAȘTERE 21 MARTIE

21 martie – ziua clarității

Ziua de 21 martie este o dată-pivot a anului calendaristic: ea marchează începutul primăverii astronomice – echinocțiul de primăvară, adică momentul când ziua este egală cu noaptea. Caracteristicile acestei zile trebuie analizate prin prisma semnificației ei în natură. Cei născuți în 21 martie au, de obicei, o personalitate puternică, dar deschisă și lipsită de complicații, în directă legătură cu moștenirea astronomică simbolică ce le revine. Nu sunt ființe excesiv de complexe sau excesiv de sensibile. Totuși, cei din jur nu reușesc întotdeauna să-i înțeleagă și îi consideră incapabili sau nedoritori să se conformeze tiparelor societății. De ce? Pentru că sunt deciși să trăiască așa cum înțeleg ei viața, conform propriilor lor criterii, pe care le aplică atât în traiul de zi cu zi, cât și atunci când este vorba de acțiuni și responsabilități mai importante.

Deși nu le lipsește o anumită doză de reverie, oamenii născuți în această zi o contracarează printr-un marcant simț practic. Sunt buni organizatori, dar, într-un fel sau altul, lucrurile par să nu le iasă așa cum au fost plănuite. Mai ales atunci când au de-a face cu (și mizează pe) elementul uman, structurile organizate de ei tind, în mod invariabil, să se destrame. Aspectul pozitiv constă în faptul că există, de obicei, unele valori durabile care supraviețuiesc acestei disoluții. Sunt oameni care nu au natura energetic-agresivă caracteristică influenței planetei Marte – preferă singurătatea și evită confruntarea cu cei pe care nu îi înțeleg. Întrucât încrederea în ei înșiși se manifestă printr-o siguranță calmă și neostentativă, pot trece drept ființe pasive sau chiar apatice.

Sunt curajoși și, atunci când cred în justețea cauzei lor, nu renunță la a  susține, chiar dacă acest lucru presupune lupta. Deși creează adeseori impresia că nu se implică și că nu le pasă de ceea ce se întâmplă, o dată stârnită, furia lor este teribilă. Sunt, în același timp, copilăroși, dar părinți grijulii. Dacă în primii ani de viață s-au simțit neglijați, se străduiesc cu atât mai mult să le ofere propriilor lor copii ceea ce este mai bun.

Spiritualitatea are un rol foarte important pentru ei și poate lua fie forma trăirii religioase tradiționale, a devoțiunii și slujirii aproapelui, fie pe aceea a cercetării esoterice ori mistice. Cei aflați în căutarea unei stări superioare a conștiinței trebuie să se ferească de orice mijloace artigiciale de falsă inducere a extazului (alcool, droguri) întrucât aura zilei de 21 martie este una de o puritate desăvârșită. Cei născuți în această dată trebuie lăsați la voia lor să-și exprime personalitatea, chiar dacă forma de expresie poate părea excentrică.

sursa: internet

Distribuie pe:

3 comentarii la „ZIUA DE NAȘTERE 21 MARTIE”

  1. Multumesc mult, sfaturi frumoase de incredere in viata si in propria persoana.

    Cu stima si drag

    Ioana Cosmina

    Răspunde

Lasă un comentariu