Ziua de naștere 8 aprilie

8 aprilie – ziua conştiinţei

Persoanele născute pe 8 aprilie manifesta sentimente foarte puternice pentru aproapele lor. Deseori, ei dau dovadă de tendinţe umanitare şi altruiste. Persoanele născute în această zi nu se mulţumesc să fie admirate sau să fie în centrul atenţiei (deşi deseori sunt). Aceste persoane cauta să fie ele cele care dau glas preocupărilor asociaţilor, prietenilor, familiei sau concetăţenilor lor. Bunăstarea celorlalţi este foarte importantă pentru ei. Uneori, aceasta are o importanță chiar mai mare decât propria lor bunăstare. Deseori, este posibil să manifeste, în aceeaşi măsură, o puternică intoleranță. Ei evaluează şi apreciază un grup social în funcţie de altul (de obicei propriul lor grup fiind etalonul).

În mod foarte curios, deşi au calităţi de star, cei născuţi pe 8 aprilie sunt foarte timizi. În timp ce îşi joacă rolul pe scena vieţii, ei par a avea propriul univers. Această ciudată îmbinare de public şi privat o imprimă de obicei şi grupurilor din care fac parte. În situaţii de criză şi de stres acţionează cu calm. De aceea, nativii zilei de 8 aprilie sunt persoane pe care se poate conta, mai ales datorită calmului lor şi sprijinului necondiţionat pe care îl oferă în situaţiile dificile. Cei din jur îi consideră adevăraţi sfinţi.

Uneori, calităţile pe care le au cei mai mulţi dintre cei născuţi pe 8 aprilie pot reprezenta şi dezavantaje. Deşi nu sunt neapărat nişte reformeri sociali, ei au convingerea că oamenii ar trebui să aibă drepturi egale. Majoritatea acestor persoane dezaprobă subordonarea şi asuprirea. Din această cauză, cei care au o carieră publică sau politică fac tot ce pot pentru a ameliora condiţiile sociale grele. Indiferent de statutul pe care îl au, persoanele născute pe 8 aprilie sunt extrem de critice şi sincere. Aceste trăsături se manifestă mai ales în cazul în care văd că oamenii influenţi (indiferent dacă această influenţă se manifestă pe plan social sau economic) favorizează excesele sau nedreptăţile. Când sunt confruntaţi cu o asemenea situaţie, intervenţia lor incisivă poate fi o adevărată lovitură. Cei născuţi pe 8 aprilie sunt indivizi puternici din toate punctele de vedere. În ciuda acestui fapt, ei au parte de suişuri şi coborâşuri în evoluţia lor pe plan social. Acestea sunt deseori determinate de evenimente ce nu depind de ei în mod direct.

Pentru persoanele din jurul lor, cei născuţi în această zi sunt greu accesibili din punct de vedere emoţional. Ei par a suferi deseori de o durere ascunsă pe care nimeni nu o poate înţelege. Cei mai mulţi dintre nativi nu-i lăsa pe cei din jur să pătrundă în zona lor emoţională de parcă nici nu doresc să fie “înţeleşi”. Ei îşi canalizează energia primară spre exterior. Această trăsătură creează dificultăţi celor din jur în încercările lor de a avea legături personale cu cei născuţi în această zi. Acest lucru se întâmplă pentru că nativii zilei de 8 aprilie considera că a dărui înseamnă mai mult decât a primi. De fapt, poate fi dificil ca aceşti oameni să primească ceva de la cineva. Ei refuză în mod special ajutorul emoţional, ajutor pe care ei îl consideră de obicei milă.

Persoanele născute pe opt aprilie sunt stele ce strălucesc pe firmament, singure şi melancolice. Ele nu caută adoraţia celorlalţi. Totuşi, caută să aducă valorile lor la cel mai înalt nivel pentru cei din jur. Drumul lor spre reuşită poate fi măreţ, însă, rareori este motivat de egocentrism. Atunci când căută să deţină puterea, în viaţa de familie sau în viaţa socială, o fac pentru a obţine succesul. Acest succes va fi din punctul lor de vedere un succes comun. Nici în această privinţă nu sunt egoişti.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu