SEMNIFICAȚIA NUMELUI OANA

OANA

Numele îşi are originile din limba romană, fiind o formă derivată a numelui „Ioana” şi care înseamnă „Dumnezeu este milostiv„. Dar se pare că ar mai fi o variantă care pune numele „Anca”, „Ana” şi „Oana” în echivalentă, provenind de la cuvântul ebraic „channah” care înseamnă „graţie favorită”.

În majoritatea limbilor vorbite, numele de „Oana” este echivalent cu „Ioana” astfel că în mare parte variantele sunt aceleaşi pentru ambele nume. Există totuşi şi variante ale numelui „Oana” în particular: în irlandeză există formele „Chevonne”, „Shavonne” sau „Siobhan”, iar în scoţiană există variantele „Seona”, „Sheena”, „Shona” sau „Seonag”. În galiciana apare formă de „Xoana”, iar în spaniolă apare varianta de „Juana”. Islandezii au varianta „Jona”, ruşii folosesc varianta de „Zhanna”, iar macedonenii au formă de „Vana”.

Oana este o persoană energică, alertă şi comunicativă. Şarmanta şi elegantă, Oana este dornică să se facă plăcută. Este extrovertită şi simte nevoia să fie înconjurată de prieteni. Comunicativă, Oana adoră să vorbească, să schimbe idei şi să îşi distreze anturajul. Adaptabilă, Oana posedă un spirit critic şi un simţ acut al observaţiei. Rapidă şi vicleană, ştie cum să profite de oportunităţile care îi apăr în cale. Este curioasă şi interesată de multe lucruri, ceea ce o poate conduce spre instabilitate. Îi plac călătoriile, este melancolică şi îi place să se distreze. Oanei îi place să fie complimentată.

Preocupată de mediul familial, Oana depune eforturi pentru a le face mereu pe plac părinţilor, să îi facă mândri. Simte nevoia să fie înconjurată de iubire şi este extrem de vorbăreaţă. Părinţii trebuie să o asculte mereu cu atenţie şi să îi răspundă mereu la întrebările numeroase. Generoasă şi interesată de ceilalţi, Oana este o soră mai mare atentă şi grijulie. Părinţii trebuie să o implice în activităţi de grup pentru a-i dezvolta simţul solidarităţii.

O A N A = 6 + 1 + 5 + 1 = 13 = 1 + 3 = 4

Rafinată, sensibilă şi pasionată de artă, Oana va depune multe eforturi pentru a fi apreciată de cei din jur. Viaţa sentimentală este primordială pentru Oana însă îşi va alege destul de greu un partener de viaţă din cauza exigentei şi pretenţiilor. Pe lângă faptul că este exigentă, Oana este şi perfecţionistă. Prin urmare, partenerul său de viaţă trebuie să fie perfect, în conformitate cu criteriile personale.

vezi toate numele aici

Distribuie pe:

Lasă un comentariu