Ziua de naştere 14 februarie

14 februarie – ziua derâderii

 Indivizii inteligenţi născuţi pe 14 februarie sunt de obicei stăpânii comentariului la obiect, ironic şi uneori devastator. Ei au tot ceea ce le trebuie pentru a face lumea să râdă, dar şi capacitatea de a-i face să gândească. Scurţi şi la obiect, ei vor lua un lucru pe care alţii l-ar putea exprima în aproximativ o oră, îl vor analiza şi îi vor da o formă mai atractivă, împărtăşindu-l apoi pur şi simplu tuturor celor interesaţi. Iubitori de glume şi poveşti, povestind uneori cu exagerări şi recurgând chiar la farse, nativii zilei de 14 februarie îşi fac cunoscută concepţia lor ingenioasă despre viaţă. Nimic din toate acestea nu este menit să sugereze că nativii zilei de 14 februarie sunt superficiali. Umorul, elocvenţa şi comentariile acerbe sunt doar um mijloc de exprimare. Este adevărat că nativii acestei zile nu se iau nici pe ei şi nici viaţă prea în serios. Acest lucru nu se reflectă în nici un caz în munca lor ci reprezintă mai degrabă o concepţie filozofică.

Indivizi mai puţin evoluaţi născuţi în această zi pot fi copleşitor de negativişti în abordarea vieţii, uneori comportându-se într-o manieră distructivă sau avidă de putere. Ei pot face greşeala de a se considera mai presus de legile firii şi regulile sociale. Astfel, ei sunt prinşi de cele mai multe ori nepregătiţi atunci când un vânt năprasnic se abate dintr-o dată asupra lor.

Toţi nativii zilei de 14 februarie trebuie să se ferească ca nu cumva ironia lor să se transforme în sarcasm. O asememea atitudine stârneşte opoziţia celorlalţi. Deşi ceilalţi ar putea considera amuzant un asemenea umor negru pentru un timp, vor prefera să nu aibă prea mult parte de el. Desigur, oricui îi place să râdă cu poftă, dar depinde şi de obiectul amuzamentului. Nativii care sunt capabili să glumească pe seama lor înşişi sunt mult mai sensibili la această probelma. Însă, şi în acest caz, ei nu trebuie să permită ca aceasta autodepreciere să ajungă prea departe.

Viteza procesului de gândire şi capacitatea de concentrare sunt pronunţate în cazul nativilor zilei de 14 februarie. Abilitatea lor de a se concentra asupra sarcinilor prioritare este destul de remarcabilă. Latura fizică a celor născuţi în această zi este şi ea foarte dezvoltată. Toate tipurile de activităţi senzuale le fac plăcere pentru că permit creierului lor o bine meritată odihnă. Ei aleg să-şi petreacă timpul liber cu persoane mai puţin orientate spre latura intelectuală. Prietenii lor sunt adesea persoane realiste, inteligente, dar care ştiu să se relaxeze şi să se distreze.

Nativii zilei de 14 februarie trebuie să-şi controleze tendinţa de a-i face pe ceilalţi să fie permanent în defensivă. În plus, dacă se vor analiza cu atenţie pe ei înşişi, vor avea mari avantaje. Cheia succesului lor este să îşi acorde din când în când timp pentru ei, departe de implicarea lor permanentă în tot ceea ce îi înconjoară.

sursa: internet

Distribuie pe:

Lasă un comentariu